23 / 04 / 2024

Alman markası Duravit Doğu'ya açılıyor!

Alman markası Duravit Doğu'ya açılıyor!

Alman Duravit, üst gelir grubuna hitap eden banyo ve vitrifiye ürünlerini Doğu'ya da taşıyacak. Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke, "Bölgedeki tüketim talebi artıyor. Diyarbakır, Erzurum, Elazığ ve Malatya gibi birçok ile yayılacağız" dedi..



Seramik sağlık gereçleri sektöründe faaliyet gösteren Alman Duravit, Türkiye'de hedef büyüttü. Hem gayrimenkul sektörünün büyümesi hem de lüks otel yatırımlarının artmasıyla pazar payını artıran şirket, şimdi de Doğu'ya açılıyor. A ve A plus ürün kategorisinde hizmet veren Duravit, Adana'da kısa süre önce açtığı satış ofisiyle Malatya, Sivas, Erzurum, Elazığ ve Diyarbakır gibi daha önce girmediği illere yayılacak. 


YALIN TASARIMLAR POPÜLER 

Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke, bu illerdeki evlerin metrekare büyüklüklerinin oldukça fazla olduğunu, tüketicilerin de banyo ürünlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Artık Türk halkının yurtdışına daha çok seyahat ettiğini ve dünyadaki trendlerden haberdar olduğunu vurgulayan Ülke, "Bizim tasarımlarımız oldukça yalın ve modern. Türkiye'de de tasarımlar beyaz seramiğin ağırlık kazandığı bir çizgiye dönüştü. Duravit dünyada banyo vitrifiye trendlerini belirleyen bir marka" diye konuştu. Satışlarının yüzde 70'inin konut ve otel projelerine yapıldığını belirten Ülke, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda da kaliteli konsept inşaat projelerine imza atıldığını söyledi. Ülke, şöyle konuştu: "Bu yıl ilk iş olarak  Adana  ofisini açtık. Bunu diğer iller takip edecek. Geçen yılı 45 milyon TL ciro ile kapattık. Bu yıl ise yüzde 30 büyüme öngürüyoruz." 2001'de Türkiye'ye Duravit, 5 yıldızlı otel, rezidans, üst gelir grubuna hitap eden konutlar ve A grubu hastaneler tarafından tercih ediliyor. Şirket A ve A plus gelir grubunun yer aldığı pazarın yüzde 40'ına hâkim. 


TÜRKİYE'DE HEDEF BÜYÜTTÜ

Almanya'da doğan ve birçok projede Duravit ile knosept birliği yapan Hansgrohe de, Türkiye'deki büyüme hedefini yükseltti. Hansgrohe CEO'su Thorsten Klapproth, Türkiye'nin yakaladığı büyüme oranıyla dünyada birçok ülkenin önüne geçtiğini söyledi. Özellikle İstanbul,  Ankara  gibi büyük şehirlerde otel ve konut projelerini hedeflediklerini belirten Klapproth, "Türkiye bizim için çok önemli bir pazar" dedi. Avrupa ekonomisinin yavaş yavaş büyüdüğünü, öte yandan ABD ekonomisinin de canlandığına işaret eden Klapproth, "Son dönemde Rusya ve Ukrayna'daki krizler nedeniyle gelişmekte olan ülkelerde hedeflediğimiz büyümeyi yakalayamadık. Ancak Türkiye'nin büyüme rakamları sayesinde bu pazarda hedefimizi yükselttik" selttik" şeklinde konuştu. 


Özge Yavuz-Sabah


Geri Dön