19 / 04 / 2024

Alman Stiebel Eltron Türkiye'de yatırım yapacak arazi arıyor!

Alman Stiebel Eltron Türkiye'de yatırım yapacak arazi arıyor!

Son zamanlarda yabancı yatırımcıların gözdesi olan Türkiye'ye yeni bir yatırım da Alman enerji şirketi Stiebel-Eltron'dan geliyor. Stiebel-Eltron, ilk etapta 100 milyon euroluk yatırım yapmak için Türkiye'de arıyor



Son zamanlarda yabancı yatırımcıların gözdesi olan Türkiye'ye yeni bir yatırım da Alman enerji şirketi Stiebel-Eltron'dan geliyor. Yenilebilir enerji, ısıtma-soğutma sistemleri ve inşaat alanında ilk etapta 100 milyon euroluk yatırım yapmak için Türkiye'de arazi arayışına girdiklerini söyleyen Stiebel-Eltron'un Türkiye Genel Müdürü Cemal Yaşlak, kurulması planlanan fabrika için ortak arayışında olduklarını ve çok sayıda işadamıyla irtibata geçtikleri bilgisini verdi.

GÖRÜŞ MELER BAŞLADI
Türkiye ekonomisinin son yıllarda elde ettiği istikrar ile yabancı yatırımcıların da dikkatini çektiğini vurgulayan Yaşlak, "Dünya genelinde 15'ten fazla ülkede yatırımımız var. Firma olarak Türkiye'de yatırımlar planlıyoruz. Şartlarda anlaşabilirsek ilk etapta 100 milyon euroluk bir yatırım öngörüyoruz. Sadece Marmara bölgesi değil Anadolu illeri de yatırım araştırmamız içinde yer alıyor" dedi. Yaşlak, arazi ve ortak arayışı için takasdepo. com üzerinden çok sayıda işadamıyla irtibata geçtiklerini söyledi.

Arazi sahipleri de yatırıma ortak olabilecek
SİSTEM Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, enerji şirketinin Sistem Barter'ın takas portalı www.takasdepo. com'da arazi arayışı için ilan verdiğini söyledi. Besle arazi sahiplerine de ortak olma hakkı tanınacağını belirtti.

Sabah


Geri Dön