29 / 03 / 2024

Almanlar Osmangazi’nin projelerine hayran kaldı!

Almanlar Osmangazi’nin projelerine hayran kaldı!

Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediyeleri arasında yer alan Almanya’nın Lahn Dill Kreis İlçesi’nden gelen heyet, Osmangazi’deki vizyon projeleri büyük bir beğeniyle inceledi.



Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı olan Lahn-Dill Kreis İlçe Kaymakamı Wolfgang Schuster ve beraberindeki heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Başkan Mustafa Dündar, makamında ağırladığı Alman misafirlerine, belediye hizmetleri ve hayata geçirdikleri projeler hakkında bazı bilgiler verdi.

Osmangazi'nin 850 bini aşan nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Dündar, “Hizmetlerimizi 136 mahallemizin en uç noktasına kadar eşit olarak götürmeye çalışıyoruz. Hizmetler konusunda önce bir belediyeyiz. Hayata geçirdiğimiz projeler, sadece Osmangazi’ye değil Bursa’ya değer katıyor” dedi. Osmangazi Belediyesi olarak 26 kardeş belediyeleri olduğunu ifade eden Dündar, “Dünyanın farklı bölgelerindeki kardeş belediyelerimiz arasında yaptığımız ziyaretler ile karşılıklı ilişkileri güçlendirdiğimize inanıyorum. Üreten şehirler olarak hem Bursa, hem de Lahn Dill’i omuzlayarak, Alman ve Türk dostluğunu pekiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretten sonra Başkan Dündar, yabancı konuklarına belediye binasında sergilenen Kaliteli Yaşam Merkezi, Atletizm Salonu ve diğer projelerin maketlerini gezdirerek bazı bilgiler verdi.  Daha sonra Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Alman heyet, dev binanın ihtişamı karşısında şaşkınlık yaşadı. Bursa’nın fethinin tasvir edildiği panoramik resmi gördüklerinde büyüklendiklerini dile getiren Lahn Dill Kreis Kaymakamı Wolfgang Schuster, “Bu çok özel ve mükemmel olan müzenin Bursa’yı en güzel şekilde ifade ettiğini düşünüyorum. Özellikle devasa kubbe insanı büyülüyor. Bu güzel eseri herkesin görmesini tavsiye ediyor, yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Alman misafirler, ziyaretleri kapsamında Osmangazi Belediyesi’nin çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak adına hayata geçirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de inceledi. Osmangazi Belediyesi’nin projelerinin tüm belediyelere örnek olabileceğini belirten Alman heyet, kendilerini Bursa’da en güzel şekilde ağırladığı için Başkan Dündar’a teşekkür etti.


Geri Dön