18 / 04 / 2024

Balıkesir yeni projelerle geliştirilecek!

Balıkesir yeni projelerle geliştirilecek!

Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi'nin projelerine hayran kaldığını belirten Bakan Eroğlu, "Biz de gerekli destekleri vereceğiz. Gerçekleşecek yeni projeler ile Balıkesir'i şaha kaldıracağız" dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir'de gerçekleştirdikleri toplu temel atma ve açılış törenini şehitlerin aziz ruhları için yaptıklarını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, Balıkesir'i Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri ve valilik ile el birliği içerisinde marka şehir haline getireceklerini söyledi. Büyükşehir tarafından onuruna verilen yemeğe katılan Bakan Eroğlu, Başkan Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti. Başkan Uğur, Bakan'a Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladıkları projelerle ilgili sunumda bulundu, bilgiler verdi. Bakan Eroğlu, projelerin muhteşem olduğunu belirterek tebrik etti ve gerekli destekleri vereceklerini belirtti. Balıkesir programında ilk iş olarak şehit evlerini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Nazillioğlu ve Göçkün ailelerine taziyede bulundu, ailelerle uzun süre görüştü. Büyükşehir Belediyesi'ndeki ziyaretinde basın mensuplarına da bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Bugün 18 müjde ile geldim. Son 3 yılda verdiğimiz 63 müjde yapıyor, 832 milyon TL. Bunlar gerçekten Balıkesir'i ayağa kaldıracak olan çok büyük projeler. Geçen yılın sonuna kadar 14 milyon TL yatırım yapılmış. Buradaki bütün barajları, göletleri bitireceğiz. Derelerin tamamını ıslah edeceğiz. Nitekim Çay Deresi çok muhteşem olacak. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Çay Deresiyle ilgili bütün dünyaya örnek olacak bir projeyi gösterdi. Sadece bir dere ıslahı değil, etrafında su oyunları, koşu alanları, muhteşem bir şey. Ayrıca 109 tane gölet ve sulama tesisi yapalım diye karar aldık, bunun da hızlı yapılması için talimat verdik." 


TURİZM ATAĞI 

Bir müjde daha veren Eroğlu, "Çok büyük bir projemiz daha var, onu inşallah Valimizle, Başkanımızla birlikte açıklayacağız. Turizm master planı yaptık. Burası cennet gibi bir yer, tamam. Fakat turizmden yeteri kadar nasibini alamıyor. Dolayısıyla turizm alanlarını genişletmek için bir çalışma yapacağız. Balıkesir'i şaha kaldıracağız" dedi. 


AK PARTİ'DE MKYK'YA EGELİLER DAMGA VURDU

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu'na (MKYK) Ege Bölgesi damga vurdu. MKYK'da Ege'den 7 isim yer alırken bir isim de Disiplin Kurulu'na girdi. Eski milletvekili ve geçtiğimiz yerel seçimlerde  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, milletvekilleri Nükhet Hotar ve Hamza Dağ, MKYK'ya İzmir'den giren isimler oldu. Hotar ve Dağ, bir önceki MKYK'da da yer alıyordu. Denizli'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da MKYK'da yer alan diğer Egeliler oldu. İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, partinin en önemli organlarından biri olan Disiplin Kurulu'na seçildi. İzmir İl Eski Teşkilat Başkanı ve Milletvekili aday adayı Atilla Kaya da, MKYK yedek listesinde yer aldı.


Sabah


Geri Dön