24 / 04 / 2024

Melih Gökçek: En zengin kentimizi yeni projelerle geliştireceğiz!

Melih Gökçek: En zengin kentimizi yeni projelerle geliştireceğiz!

Başkan Gökçek, ideolojik meslek odaları ve muhalefete rağmen Ankara'da 22 yılda hayata geçirilen rekor projeleri tweetledi. Gökçek "En zengin kentimizi yeni projelerle daha da geliştireceğiz" dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçtan çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. Kişi başına kullanılabilir ortalama gelirde 20 bin 446 TL ile  Ankara  ilk sırada yer alırken İstanbul 2. sırada kaldı. Araştırma sonuçlarını Twitter hesabından paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 22 yıllık belediye başkanlığı döneminde Ankara'ya verdiği hizmetleri paylaştı. Gökçek, Ankara'daki bu gelişiminin gurur verici olduğunu ifade etti. 


TEK TEK TWEETLEDİ 


CHP muhalefeti ve ideolojik meslek odalarına rağmen Ankara'yı Türkiye'nin en zengini yaptıklarını belirten Başkan Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan adeta gövde gösterisi yaparak Ankara'daki başlıca gelişmeleri tweetledi. 


ANKARA 22 YILDA REKORLAR KENTİ OLDU


 22 senede kentimizin nüfusu iki kat artarken, en zengin kent olmak Ankara'nın gururudur. 

 Dünyada 5 milyonluk kentler arasında trafiği en rahat olan kent tartışmasız Ankara'dır. 220 alt ve üst geçit bu bir rekordur. 

 Dünyada kentsel dönüşümlerde belediye olarak Ankara bir numaradır. 

 Türkiye'de sanayi bölgelerine en çok destek olan kent Ankara'dır. 

 22 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerine yapılan destekler, açılan kurslar sayesinde 500 bin kişi iş sahibi oldu. 

 Dünya kentleri arasında en çok rekreasyon alanına sahip olan kent Ankara'dır. 10 rekreasyon alanımız var. 

 Her yıl ortalama 150 bin aileye gıda yardımı ve 100 bin aileye yakıt yardımı yaparak dar gelirlisine sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi'dir. 

 Türkiye'nin en yeşil kent merkezi Ankara'dadır. Nüfus 22 yılda iki kat artmasına rağmen kişi başına yeşil alan 2 metrekareden 20 metrekareye çıkmıştır. 

 Dünyanın en büyük temaparkı Ankapark bitmek üzere. Bu İnşallah turizmin patlaması demektir. 

 22 yıl önce sokakta çalışan çocuk sayısı 5 bin iken ve Ankara 2 kat büyürken sokakta çalışan çocuklar merkezi sayesinde bu sayı 900'e inmiştir. 

 Türkiye'de ulaşımda ilk teleferiği hizmete sokan Ankara'dır. 

 Şehir mobilyaları açısından Türkiye'ye örnek olan kent Ankara'dır. Ankara'nın şehir mobilyaları Türkiye'nin pek çok kentine örnektir. 

 Son olarak bir Hacı Bayram düzenlemesi bile Ankara tarihine mühür ve Ankara'nın yerli turizmine en büyük turizm katkılarından biridir. 


Sabah


Geri Dön