28 / 03 / 2024

Almanya'da 500 bin Euro'dan fazla nakit ve gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8!

Almanya'da 500 bin Euro'dan fazla nakit ve gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8!

Almanya’da farklı gelir grubundaki ailelerin yaşam kalitelerinin analiz edildiği ‘Almanya’da yaşam’ adlı rapora göre; 500 bin Euro’dan fazla nakit veya gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8 oranında belirlendi.



Federal hükümet adına dört yılda bir hazırlanan ‘Almanya’da yaşam’ adlı rapora göre, korona en çok dar gelirli aileleri vurdu. Federal Çalışma Bakanlığı tarafından derlenen raporda, Almanya’da farklı gelir grubundaki ailelerin yaşam kaliteleri analiz ediliyor. Raporun tanıtımını Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil yapacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; rapora göre Almanya’da salgının başladığı 2020 yılında 15 milyon hanede gelir kaybı yaşandı. Özellikle alt gelir grubu ile normal geliri olanlar fazlasıyla salgından etkilendi. Gelir durumu iyi olanlar ve üst gelir grubu ise korona salgınından hiç etkilenmedi ve gelirlerini yükseltti. Almanya’da farklı gelir grupları ve sosyal tabaka arasında sınıf atlama şansı oldukça az, buna göre; en alt tabakadan gelen bir kişinin üst gelir grubuna çıkma şansı fazlasıyla düşük. 

Almanya da 500 bin Euro dan fazla nakit ve gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8!

Özellikle serbest meslek sahipleri korona nedeniyle zor günler yaşadı. Rapordaki verilere göre 500 bin Euro’dan fazla nakit veya gayrimenkul varlığı olanların oranı yüzde 3.8 oranında belirlendi. 

Almanya'daki ev kiraları cep yakıyor!


Geri Dön