24 / 04 / 2024

Almanya'da artan kiralar protesto edildi!

Almanya'da artan kiralar protesto edildi!

Almanya Berlin'de hükümetin ilkim ve çevre politikasının yanı sıra göçmen politikası ve büyük kentlerde artan kira ücretleri de protesto edildi.



Almanya’nın çeşitli şehirlerinde düzenlenen gösterilerde ırkçılık ve sosyal adaletsizlik protesto edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Berlin’de yaklaşık 130 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği “Parçalanamaz" adlı inisiyatifin gerçekleştirdiği gösteride, binlerce kişi ırkçılığı ve sosyal adaletsizliği protesto etmek amacıyla tarihi Brandenburg Kapısı’ndan (Brandenburger) Hermann Meydanı’na kadar insan zinciri oluşturdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 1,5 metre sosyal mesafe ve maske takma kuralını yerine getirmeye çalışan göstericiler, üzerinde "Birlikte güçlüyüz", "Aşırı sağa kırmızı kart", Irkçılık bir düşünce değil suçtur”, "Irkçılığa karşı ayağa kalk” ve "Irkçılık öldürür" yazan döviz ve pankartlar da taşıdı.

Hükümetin ilkim ve çevre politikasının yanı sıra göçmen politikası ve büyük kentlerde artan kira ücretlerinin de protesto edildiği gösteride, iş ve toplumsal hayatta herkes için eşit şartların getirilmesi talep edildi.

Berlin polisi gerçekleştirilen gösteriye 5 bin kişinin katıldığını açıklarken organizatörler bu sayının 20 bin olduğunu söyledi.

Leipzig, Plauen, Chemnitz ve Hamburg kentlerinde de gösteri gerçekleştiği belirtildi.

 

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!


Geri Dön