29 / 03 / 2024

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.



Almanya'da Kasım ayında koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektöründe üretim hız kesmedi.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, kasım 2020’de bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 arttı. Sanayi üretimi, Kasım 2019'a göre ise yüzde 2,6 azalış kaydetti. Ekonomistler sanayi üretiminin kasımda aylık bazda yüzde 0,7 artmasını bekliyordu.

Almanya da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, daha önce 3,2 arttığı açıklanan ekim ayı verisi ise yüzde 3,4 artışa revize edildi. Veriler, ekim ayına kıyasla kasımda enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 1,2 arttı. 

Söz konusu dönemde sermaye malı üretimi yüzde 1,3 ara malları üretimi yüzde 2,3 arttı. Tüketim malları üretiminde ise yüzde 1,7 düşüş görüldü. Sanayi dışında, enerji üretiminde yüzde 3,9 azalış olurken, inşaatta yüzde 1,4 artış yaşadı. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı  açıklamasında, "İmalat ve inşaat sektörleri kasımda üretimlerini daha da artırabilirken, enerji sektöründe düşüş görüldü." İfadelerine yer verdi. 

 
Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1,6 arttı!


Geri Dön