26 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1,6 arttı!

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1,6 arttı!

Almanya'da, Ekim ayında ara malı ve sermaye malı üretiminin artmasının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 3,2 yükselen sanayi üretimi, art arda 6 ay artış kaydetti.



Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, Ekim ayında Eylül ayına kıyasla yüzde 3,2 arttı. Sanayi üretimi, Ekim 2019'a göre ise yüzde 3 azalış gösterdi.

Piyasalarda, ülkede sanayi üretiminin ekimde aylık bazda yüzde 1,6 oranında artması bekleniyordu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce yüzde 1,6 arttığı açıklanan eylül ayı verisi ise yüzde 2,3 artış şeklinde revize edildi. 

Veriler, Eylül'e kıyasla Ekim ayında enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin 3,3 arttığını ortaya koydu.  Söz konusu dönemde sermaye malı üretimi yüzde 5,2, ara malları üretimi yüzde 4 oranında arttı. Tüketim malları üretiminde ise yüzde 2,4 düşüş gözlemlendi. Sanayi dışında, enerji üretiminde 4 ve inşaatta 1,6 artış görüldü.

- "Sanayi üretimi 2019'un son çeyreğindeki seviyesinin yüzde 96'sına yaklaştı"

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sanayi üretimi ekim ayında toparlanmaya devam etti ve Kovid-19 krizi öncesi olan 2019'un son çeyreğindeki seviyesinin yüzde 96'sına yaklaştı." ifadeleri yer aldı.

Sanayi üretiminin Eylül-Ekim ayında, Temmuz-Ağustos ayına göre yüzde 4,1 arttığı bildirilen açıklamada, inşaatta bu artışın yüzde 4’te kaldığı belirtildi.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!


Geri Dön