20 / 04 / 2024

Almanya'da konut kredilerine talep arttı!

Almanya'da konut kredilerine talep arttı!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ülkede hane halkı bireylerinin sahibi olduğu hisse senedi gibi finansal varlıklarına ilişkin yılın ikinci çeyrek verileri yayınladı. Verilere göre, Almanya'da konut kredilerine talep arttı.



Almanya'da hane halkı bireylerinin finansal varlıkları yılın ikici çeyreğinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 6,63 trilyon avroya yükseldi ve rekor kırdı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ülkede hane halkı bireylerinin sahibi olduğu hisse senedi gibi finansal varlıklarıyla ilgili yılın ikinci çeyrek verilerini yayınladı. 

Buna göre, Alman hane halkı bireylerinin finansal varlıkları Kovid-19 salgınına rağmen yılın ikinci çeyreğinin de bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 veya 253 milyar avro yükseldi ve 6,63 trilyon avro oldu. 

Bundesbank, bir önceki çeyrekte Kovid-19 salgının ve belirsizliğin tetiklediği hisselerde değer kayıplarının ikinci çeyrekte büyük ölçüde telafi edildiğine dikakt çekti. 

Almanların finansal yatırımlar için ucuz faiz oranlarından yararlandıkları belirtilirken, özellikle konut kredilerine yönelik talebin attığı vurgulandı. 

Kazakistan'da konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!


Geri Dön