26 / 04 / 2024

Almanya'da sendikalardan kira sözleşmeleri çağrısı!

Almanya'da sendikalardan kira sözleşmeleri çağrısı!

Almanya’da sendikalar ve birlikler, sosyal yardım artırılmasını istedi. 36 ayrı sendika ve birliğin ortak yaptığı çağrıda, kira sözleşmelerinin salgın döneminde iptal edilmesinin yasaklanması talep edildi. 



Almanya’nın en büyük sendikaları Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di), Bilim ve Eğitim Sendikası (GEW) ile Awo, VdK ve Diakoni gibi ülke genelinde örgütlenmiş sosyal yardım kuruluşlarının olduğu nemli sendika ve birliklerin ortak çağrısında, dar gelirlilerin salgın altında ezilmesine izin verilmemesi gerektiği kaydedildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Almanya Sosyal Dernekler Birliği Başkanı Adolf Bauer, “Sosyal ve ekonomik olarak zayıf aileler korona salgını altında ezilmemeli” dedi. Ortak çağrı yapan kuruluşlar adına açıklama yapan Ulrich schneider ise, “Hükümetten beklentimiz, hiçbir mazeret bildirmeden dar gelirli ailelere yardım etmesi. Fakir olmanın faturası ağır. Sembolik atılan adımlar durumu kurtarmaz” diye konuştu. 

Almanya da sendikalardan kira sözleşmeleri çağrısı!

Çağrıda, kira sözleşmelerinin salgın döneminde iptal edilmesinin yasaklanması da dile getirildi. Koronavirüs nedeniyle geliri düşenlerden hiç kimsenin kira sözleşmesinin feshedilememesinin vurgulandığı açıklamada, her aileye 100 euro korona yardımının derhal yapılması gerektiğine yer verildi. 

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

ABD'de ikinci el konut satışları arttı!


Geri Dön