26 / 04 / 2024

Almanya'da sosyal konut yapımı beklenenin altında kaldı!

Almanya'da sosyal konut yapımı beklenenin altında kaldı!

Almanya’da kira artışının önüne geçmek için hükümetin sunduğu desteğe rağmen beklenen sayıda sosyal konut üretilemedi. Ülkede yıllık ihtiyaç duyulan sosyal konut sayısı 80 binken inşaatı tamamlanan konut sayısı 27 bin 40 oldu.



Almanya’da kira artışının önüne geçmek amacıyla hükümetin sunduğu desteğe rağmen beklenen sayıda sosyal konut üretilemedi. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, eyalet ve federal hükümet geçen sene sosyal konutlar için yaklaşık bir milyar 500 milyon Euro’luk bir destek sundu. Hükümetlerin verdiği parayla 27 bin 40 yeni hayata geçirilirken geri kalan para ise binaların tamiratı ve restorasyonu için kullanıldı. Yeni yapılan konutların eyaletlere göre dağılımı da büyük farklılıklar meydana getiriyor. Mecklenburg Vorpommern eyaletinde sadece 68 yeni sosyal konut yapılırken, Saksonya Anhalt’ta ise bu rakam 20’de kaldı.

BERLİN’DE 3 BİN KONUT


Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinden her birinde 6 binden fazla sosyal konut dar gelirlilerin kullanımına sunuldu. Konut kiraların hızla yükseldiği Berlin ve Hamburg şehirlerinin her birinde ise üçer bin konutun inşaatı tamamlandı. Muhalefet partileri federal hükümetin sosyal konut politikasını eleştirirken, Federal İçişleri ve İskan Bakanı Horst Seehofer, eleştirilere “Sosyal konut sorunu ağırlıklı olarak eyalet hükümetlerinin sorumluluğundadır” yanıtını verdi.

 

Avrupa konut sıkıntısı yaşıyor!


Geri Dön