26 / 04 / 2024

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.



Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Sputnik News'te yer alan habere göre; 'Yerinden edilme ve kira çılgınlığına karşı Berlin ittifakı' tarafından "Herkes için konut. Yüksek kiralarla semtlerimizden kovulmaya hep birlikte karşı çıkalım" sloganıyla yapılan gösteriye katılım amacıyla binlerce kişi Alexander Meydanı'nda bir araya geldi.

Göstericiler daha sonra üzerinde "Kira artışlarını durdurun", "Herkes için konut", "Kar için değil, insanları için konutlar", "AVM’ler yerine konutlar", "Kiralar artıyor, maaşlar yerinde kalıyor. Yeter artık" ve "Bu kent bizim" yazılı olan pankart ve dövizler taşıyarak Unter den Linden ve 17 Haziran caddeleri üzerinden Zafer Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı. 

Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı ve yetkililerden kiraların yükselmesine karşı tedbirlerin alınması ve herkese kiralarını ödeyebileceği evlerin sağlanması istendi. 

Almanya daki yüksek konut fiyatları Berlin de protesto edildi!

Lübeck şehrinde yaşayan Ayleen Munro, kiraların çok fazla olduğuna dikkat çekmek amacıyla gösteriye katılım gösterdiğine dikkat çekerek, "Biz kiraların artmasının durdurulmasını ve belirli bir süre kiraların dondurulmasını talep ediyoruz. Çünkü İnsanlar kiraları artık ödeyemiyor" şeklinde konuşuyor.

Berlin’de Hasenheide bölgesinde yaşayan Annika Ebert de kiracı olarak yaşadıkları binaların satılmak istendiğine vurgu yaparak, "Biz ön satış alma hakkı için mücadele ediyoruz. Ancak bu konuda kısmen başarılı oluyoruz. Biz iyi bir ağ kurduk ve öncesinde evlerin satılmasına karşı koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ebert, siyasetçilerden kira yükseliş çılgınlığının durdurulmasını ve herkesin yaşadığı evin kirasını ödeyebilmesi amacıyla konutları elinde tutan şirketlerin kamulaştırılmasını istedi.

Gösteriyi organize edenler yürüyüşe 20 bin kişinin katıldığına dikkat çekerek, Berlin polisi ise bu sayısının 4 bin civarında olduğunun altını çizdi. 

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!


Geri Dön