26 / 04 / 2024

Almanya'dan binlerce Türk'e iş fırsatı!

Almanya'dan binlerce Türk'e iş fırsatı!

Almanya, Kovid-19 pandemisine ilişkin yasakların sona ermesiyle oluşan yoğunluğu hafifletebilmek için temmuz ayında 3 bin yabancı işçi alacağını duyurdu.



Ekonomik kriz ile işsizlik veya vatandaşların mesleki şartlardan şikayetleri eş zamanlı olarak yükselirken, birçok doktor, mühendis Türkiye'den ayrılarak başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine dağıldı.

Almanya'dan ise yurt dışında çalışmak isteyen bazı vatandaşlara umut olacak yeni bir açıklama geldi.

Almanların öne çıkan gazeteleri arasında yer alan Bild am Sonntag, Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, temmuz ayında binlerce yabancı işçi alınacağı ifade edildi.

Bild am Sonntag'ın haberinde, Almanya’daki havalimanlarındaki personel eksikliğinin geçici olarak yabancı işçilerle doldurulmak istendiği belirtildi. 

Almanya dan binlerce Türk e iş fırsatı!

Son dönemde Almanya’daki havalimanlarında personel sıkıntısı gerekçesiyle çok uzun kuyruklar oluşmuştu.

Başta Almanya olmak üzere son dönemde birçok Avrupa ülkesinde Kovid-19 yasaklarının kalkmasıyla havalimanlarında büyük bir yoğunluk meydana gelmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön