24 / 04 / 2024

Alp Yalman, evini konut ve AVM'ye dönüştürüyor

Alp Yalman, evini konut ve AVM'ye dönüştürüyor

Alp Yalman, Şaşkınbakkal'daki evini konut, iş merkezi ve butik AVM'nin bulunacağı bir projeye dönüştürüyor



Şaşkınbakkal bölgesindeki emlak fiyatlarının değerlenmesi Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Alp Yalman'ı, 40 yıldan fazla süredir yaşadığı evini, alışveriş merkezi, konut ve iş merkezinden oluşan bir projeye çevirmeye yöneltti. Evinin yerine üç ayrı bloktan oluşan bir proje yaptıran Yalman, kat karşılığı Çeliker İnşaat ile anlaştı. Yalman Center adını taşıyacak proje için arazi fiyatı hariç 5 milyon dolar civarında yatırım yapılması öngörülüyor. Projede büyüklükleri ortalama 200 metrekare civarında bahçe ya da terasları bulunan toplam 6 özel daire yer alacak. Giriş katlar ticari alan olarak kullanılırken projede özel mağazaların olduğu butik bir alışveriş merkezi de yer alacak. Her binanın altında ise kafe ve restoranlar bulunacak. Yalman, bölgenin değerlenmesi nedeniyle evinin bulunduğu araziyi değerlendirmek amacıyla böyle bir projenin ortaya çıktığını söyledi. Çelikler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Çelik ise projenin konseptinin çok özel olarak tasarlandığını ve alt katında bulunan alışveriş merkezinin klasik anlayıştan çok butik bir anlayışla işletileceğini söyledi.

SATIŞ DEĞİL KİRALAMA
Çelik, işletme için bazı yerli ve yabancı gruplarla görüştüklerini ancak henüz karar vermediklerini kaydetti. Projenin 2010 Ocak ayında tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki daireleri gelen talebe göre iş merkezine de çevirebileceklerini söyleyen Çelik, "Satmayı düşünmüyoruz. İlk aşamada kiralama yapmayı düşünüyoruz. Ancak çok cazip bir teklif gelirse satabiliriz" diye konuştu. Çelik ayrıca satış ve kiralama işlemlerine daha başlamadıklarını projenin 2010'un ilk aylarında bitmesine yakın başlayacaklarını söyledi.

GEÇİCİ OLARAK TAŞINDI
Yalman, 1960'lı yıllardan bu yana Şaşkınbakkal sahilde bulunan evde oturuyordu. Bölgenin değerlenmesi ile birlikte evini günün şartlarına uygun olarak değerlendiren Yalman, geçici olarak yine Anadolu Yakası'nda bulunan başka bir eve taşındı. Yalman proje ile amacının konut sektörüne girmek olmadığını da vurguladı.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön