29 / 03 / 2024

Alsancak'ta boş dükkan sayısı artıyor!

Alsancak'ta boş dükkan sayısı artıyor!

İzmir'de bir zamanlar herkesin oturma, işyeri açma hayali kurduğu, kentin en lüks semtlerinden Alsancak'ta boş dükkan sayısı hızla artıyor. Büyük markalar, Gül Sokak'ı terk ediyor.




İzmir'de bir zamanlar herkesin oturma, işyeri açma hayali kurduğu, kentin en lüks semtlerinden Alsancak'ta boş dükkan sayısı hızla artıyor. Büyük markalar, Gül Sokak'ı terk ediyor. İşyeri devirlerinde hava paralarının havalarda uçuştuğu, yüksek kira ve kapora bedelli evlerin tutulmak için yarışıldığı Alsancak'ta artık eski heyacan bitti.


Aylarca kiracı bekleyen işyerlerine, yeni kapananlarla her gün yenileri eklenirken, yatırım için kimse bu sektöre girmiyor. Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gül Sokak, Talatpaşa Bulvarı ve Plevne Bulvarı başta olmak üzere piyasadaki ekonomik sıkıntıya dayanamayan yüzlerce işyerinde boşalmalar oldu. Boşalan iş yerlerine yeni kiracı bulunamazken bunlara her gün yenileri ekleniyor. Özellikle büyük markaların adresi olan Gül Sokak'ta ışıltılı vitrinler yerini 'kiralık' ve 'satılık' yazılı tozlu camlara bıraktı. İş hacminin düşmesi, kira bedellerinin yüksekliği nedenleriyle dükkanlar kapandı.



Yeni Asır




Geri Dön