18 / 04 / 2024

Alstom, Gebze tesislerinde bu kez de Almanya için şönt reaktör üretecek!

Alstom, Gebze tesislerinde bu kez de Almanya için şönt reaktör üretecek!

Alstom Grid Türkiye, Hollanda ve Almanya’da hizmet veren elektrik iletim operatörü TenneT TSO GmBH (TenneT) için enerji iletim hatlarındaki akımın sürekliliğini iyileştirmek amacı ile iki adet şönt reaktör üretecek.



2015 yılında anahtar teslimi işletmeye alınması planlanan bu şönt reaktörler, Gebze tesislerinde Almanya için üretilen ilk şönt reaktörler olacak.


120 MVAr, 420 kV değerindeki şönt reaktörler, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Redwitz ve Eltman Enerji Santrallerine anahtar teslimi olarak teslim edilecek. Yaklaşık 2,5 milyon euro değerindeki sözleşme kapsamında Alstom, şönt reaktörlerin üretimini sevkiyatını, montajını ve devreye alma işlemlerini gerçekleştirecek. Şönt reaktörler, enerji santralleri ile tüketim bölgeleri arasında iletimi sağlayan, özellikle az yüklü uzun iletim hatlarını gerilim yükselmelerine karşı korumak için kullanılır.


Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörü Fabrikaları Genel Müdürü Hakan Karadoğan; “Bu proje Hollanda ve Almanya’daki diğer projeler için çok büyük bir referans olacak. Anahtar teslimi bu sözleşme için TenneT tarafından seçildiğimize çok büyük memnuniyet duyuyor ve önümüzdeki dönemde ilişkilerimizi birlikte daha fazla geliştirmeyi ümit ediyoruz”  dedi. 




Geri Dön