29 / 03 / 2024

Alternatif turizme 165 başvuru geldi!

Alternatif turizme 165 başvuru geldi!

GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali destek programlarına 165 proje başvurusu yapılırken, yatırım tutarı 130 milyon lira olan projeler için ajanstan 70 milyon lira destek talep edildi.



GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali destek programlarına 165 proje başvurusu yapılırken, yatırım tutarı 130 milyon lira olan projeler için ajanstan 70 milyon lira destek talep edildi. 


GEKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla illerinde hayata geçirilecek Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları'na başvuru süresi sona erdi. Toplam 165 proje başvurusu yapılan programlar kapsamında ajanstan talep edilen destek tutarı 70, toplam yatırım teklifi tutarı ise 130 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Güney Ege Bölgesi'nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan, Kar Amacı Güden İşletmeler ve Kar Amacı Gütmeyen Kurumlara yönelik iki bileşenden oluşan Alternatif Turizm Mali Destek Programına, bölgeden 114 proje başvurusunun yapıldığı belirtilen açıklamada, "Termal ve sağlık turizmi ile spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesinin yanı sıra yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi amacını taşıyan kar Amacı Güden işletmelere Yönelik Alternatif Turizm Mali Destek ıe 165 başvuru Programı kapsamında, ajansa bölgeden 50 proje teslim edildi. 

Bu başvuruların 6'sı Aydın'dan, 12'si Denizli'den ve 32'si ise Muğla'dan gerçekleştirildi" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kar amacı gütmeyen kuruluşların başvuru sahibi olduğu Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı için ise Aydın'dan 22, Denizli'den 15 ve Muğla'dan 27 olmak üzere toplam 64 proje başvurusu alındı. Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 24 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerin 13'ü Aydın'dan, 7'si Denizli'den ve 4'ü Muğla'dan gerçekleştirildi. Bu program kapsamında başvuru yapılan projelerde Ajanstan talep edilen miktar 10,2; projelerin toplam tutarı ise 19,5 milyon liradır. Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı için Aydın'dan 15, Denizli'den 7 ve Muğla'dan 5 olmak üzere toplam 27 proje başvurusu yapıldı. Bu başvuruların toplam yatırım miktarı 23,3 milyon liradır. Bu yatırım miktarının 12,9 milyon lirası ajanstan talep edilmektedir." Açıklamada görüşlerine yer verilen GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, ön inceleme sonrasında yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerinin, projeleriyle ilgili yazılı bildirileceğini kaydetti.


Ticari Hayat 


Geri Dön