23 / 04 / 2024

Altın fiyatları 3 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları 3 ayın zirvesinde!

Spot altın, küresel piyasalarda şubat ortasından bu yana görülen en yüksek seviye olan 1.822 dolara yükseldi.



Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 16 Şubat'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye yükseldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; spot altın fiyatı, ABD doları ve 10 yıllık ABD hazine kağıdı getirilerinin gerilemesinden sonra bugün açıklanacak  olan ABD tarım dışı bordro verisinden önce 1.816 dolarlık direnci kırdı.

Spot altın bu sabah 1.822 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne kıyasla yüzde 0.25 artışla 1.819 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatları 3 ayın zirvesinde!

Analistler, "Zayıf dolar ve yüzde 1.60'ın altında seyreden 10 yıl vadeli tahvil getirileri altın fiyatında yükselmeye yardım etti. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam çok önemli bir nokta. Eğer veriler gerçekten iye  gelir ise, FED'in tahvil alımlarını azaltmayı tartışmaya başlamasının yolu açılabilir" ifadelerini kullandı.

Analistler, 1.816 dolar direncini aşan spot altın için 1.830 dolar seviyesini en yakın direnç olarak göstererek, fiyatın aşılması halinde 1.847 dolar seviyesine doğru hareket edebileceğini vurguluyor.

Altın fiyatları bugün ne kadar?

5 Mayıs 2021 güncel altın fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön