20 / 04 / 2024

Altın fiyatları bir gecede değişebilir! FED altın için ne planlıyor?

Altın fiyatları bir gecede değişebilir! FED altın için ne planlıyor?

Rusya Ukrayna gerilimi altın piyasası üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Gram altın ve altının onsu bugün yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu cevap ararken Uzman isimden altın fiyatları bir gecede düşebilir uyarısı geldi...



FED, YENİ BİR TAKTİK Mİ UYGULUYOR?

Piyasalarda bir belirsizliğin hakim olduğunu söyleyen İslam Memiş, bu süreçte yatırımcıların kafasının karıştığını dile getirdi. Merkez bankaları faiz artırım sürecine gireceğini söyleyen Memiş Fed 25 baz puan faiz artırımı yaparak piyasaları bozmadan bu sürece başlamak istediğini ifade etti. Şahin tondaki söylemleri ile süreci devam ettiren bir Fed'in karşımızda olduğunu söyledi. Bunun sürpriz bir sonuç olmadığını, FED'in piyasaları baskılamaya devam edeceği, faiz artırımını yılda kez yapmak üzere bu süreci devam ettireceği yönünde açıklama yaptı. Şimdi ise yeni bir taktik uygulandığını belirtti.

Altın fiyatları bir gecede değişebilir! FED altın için ne planlıyor?

ALTIN FİYATLARINI BİR GECEDE DEĞİŞEBİLİR

Fed’in faiz artırmasından sonra  emtia fiyatlarının sert bir şekilde gerilemesi gerekirken beklenen etkinin olmadığını belirten İslam Memiş Ons altının 1900, gram altının 900 lira seviyesinin altına gerilemesini bekliyordu fakat beklenen etki olmadı. Emtia fiyatlarını  bir gecede baskılayabileceklerini söyleyen İslam Memiş böyle bir imkanın onlarda olduğunu ifade etti. Altın ve gümüş satarak fiyatların gerilemesini sağlayabilirler dedi. Bu gücün onların elinde olduğunu fakat bunu yapmanın da bir o kadar rsikli olduğunun altını çizdi. Çünkü sert bir şekilde ons altını baskılandığında tekrar alım fırsatı doğacağı için dünyadaki bütün yatırımcılar buradan yararlanacaktır dedi.

Altın fiyatları bir gecede değişebilir! FED altın için ne planlıyor?

YATIRIMCILAR DOLAR ALSIN İSTİYORLAR

Fakat onların istediği yatırımcıların dolardan uzaklaşmaması olduğunu belirten İslam Memiş, altın ve ons fiyatında bir uygulama yapılırsa yüksek enflasyonla karşı karşıya olan yatırımcının altına yöneleceğini açıkladı. Bunu engellemek için sert düşüşlerden korktuklarını aktardı. Ons altın fiyatında 1900-1950 dolar aralığında bir sıkışma yaşanıyor. Altında agresif yükselişin hakim olduğu şu dönemde ons altının baskılanması durumunda yatırımcıların doları bırakmasına neden olacağı için bunu istemiyorlar. İslam Memiş bu süreci bir sonraki toplantıya kadar devam ettireceklerini söyledi.

Derleyen;

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Gram altın, çeyrek altın ve tam altın bugün kaç TL? 25 Mart 2022 altın fiyatları!

Gram altın 11 lira arttı! Altın fiyatlarında son durum!

Kuyumcularda bu ayar altın yok satıyor! Değeri her gün artıyor

İslam Memiş’ten flaş altın tahmini! 1450 TL mi olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön