23 / 04 / 2024

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Altın fiyatları dolardaki artışa nazaran güne düşerek başlasa da gün sonunda yeniden yükselmeye başladı. Altın uzmanı İslam Memiş, fiyatlardaki düşüşe aldanmayın elinizdeki altına sahip çıkın çok büyük soygun var elindekini satan dizlerini döver uyarısı yaptı.



Altının gram fiyatı, dün güne düşüşle başlamasının ardından 965,3 lira seviyesinde işlem gördü. 

Önceki gün, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 artışla 972,7 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, dün ise düşüşle başlamasının ardından 965,3 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 1.583 lira, Cumhuriyet altını da 6.468 liradan satıldı. 

Altın gördüğü düşüşün ardından tepki alımlarıyla yeniden yükselişe geçti. Gram altın 997 liraya yükselerek 1000 lira sınırını zorlamaya başladı. Çeyrek altın 1632 lira, yarım altın 3 bin 265, Cumhuriyet altını ise 6 bin 505 lirayı gördü

Dün, 1.707,5 dolar ile Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından gelen alışlarla günü yüzde 0,6 artışla 1.735,9'dan tamamlayan altının ons fiyatı, 1.719,2 dolardan işlem gördü.

Piyasa uzmanları, ABD'de dün açıklanan son 41 yılın en yüksek enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona gireceği endişesiyle altın fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön