28 / 03 / 2024

Altın fiyatlarında iki yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Ayı piyasası riski altını paramparça etti

Altın fiyatlarında iki yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Ayı piyasası riski altını paramparça etti

Altın fiyatlarında, FED başkanı Jerome Powell'ın enflasyonu düşürme kararlılığı ile şahin tonda verdiği mesajlarından sonra doların yükselmesi ile rekor düşüş görülüyor.



ALTININ TOPARLANMASI ZOR

Altın fiyatlarının hızla düşme ihtimalinin olduğunu belirten  Kotak Securities Ltd Kıdemli Analisti Madhavi Mehta, “Dolarda bir düzeltme görmezsek altın toparlanmakta zorlanabilir” dedi. 

Bazı uzmanlara gröre ise altın fiyatlarının yıl sonu çeyreğinde yükselişe geçeceği ve altının gram fiyatının 1,250 TL olacağı söyleniyor. Ons altın fiyatında 1690 seviyesinin direnç noktası olduğuna değinen uzmanlar bu seviyenin kırılması halinde altının 1705 dolara ulaşması beklentiler arasında yer alıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön