23 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında iki yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Ayı piyasası riski altını paramparça etti

Altın fiyatlarında iki yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Ayı piyasası riski altını paramparça etti

Altın fiyatlarında, FED başkanı Jerome Powell'ın enflasyonu düşürme kararlılığı ile şahin tonda verdiği mesajlarından sonra doların yükselmesi ile rekor düşüş görülüyor.



AYI PİYASASI RİSKİ 

Spot altın fiyatlarında yaşanan uzun süreli çekilme  altın fiyatlarının Eylül ayında peş peşe altıncı ayını da düşüşle kapatmaya hazırlanmasıyla zirvesi noktasından yüzde 20’lik düşüş olarak tanımlanan ayı piyasası seviyesine yaklaşmasına neden oldu.

Spot altında bu seviye 2020 yılında gördüğü rekor seviyenin yüzde 20 altı olan 1650,83 dolara denk geliyor. Yani 2 yıl öncesi en dip rakamlara ulaşılmış oldu.

 Altın fiyatlarında iki yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Ayı piyasası riski altını paramparça etti
ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrasında düşmeye devam ediyor. Ons altın şu dakikalarda 1644 dolardan işlem görüyor. Gram altın aynı dakikalarda alış fiyatı 987,93 TL, satış fiyatı ise 1000,90 liradan satışa sunuluyor.

Çeyrek altın alış fiyatı 1617 TL, satış fiyatı ise 1640 TL,  yarım altın fiyatı alış 3,224 TL, satış fiyatı ise 3,283 TL ,tam altın alış fiyatı 6447 TL, satış fiyatı ise 6537 TL seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kenarda 1 gram altını bile olanlar acil baksın! 22 Eylül 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarında devrim! Fed faiz kararı altını vurdu! İşte detaylar!

Altında alım fırsatı ne zaman? Altın fiyatları nereye kadar düşecek?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön