19 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında yalancı bahar uyarısı! Rakama kanıp sakın yapmayın çünkü 5 ay sonra bu fiyat olacak

Altın fiyatlarında yalancı bahar uyarısı! Rakama kanıp sakın yapmayın çünkü 5 ay sonra bu fiyat olacak

Altın fiyatları 19 Temmuz 2022 Salı günü ne oldu, gram altın kaç liradan satılıyor, altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı, çeyrek altın almak için doğru zaman mı yoksa eldeki altını satıp başka bir yatırım aracına mı geçmek gerekiyor. İşte uzmanların tavsiyeleri ve görüşleri...



Altın fiyatları, yüksek döviz kuru ve artan enflasyon/resesyon beklentileri nedeniyle dalgalı bir seyir izliyor. Altında 980 lirayla 990 lira arasında iniş ve çıkışlar yaşanıyor. Uzmanlar küresel riskin arttığı dönemde altın fiyatlarında olşabilecek yalancı bahar fiyatları karşısında temkinli olunması gerektiğine işaret ediyor.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 979 bin liraya kadar düştü.

Altın piyasasında, en düşük 961 bin lira, en yüksek 980 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalarak 979 bin liradan işlem görerek kapattı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 2 milyar 975 milyon 203 bin 703,16 lira, işlem miktarı ise 3.090,83 kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 3 milyar 77 milyon 382 bin 567,22 lira düzeyinde oldu.

Kapalıçarşı da ise altın fiyatları şu şekilde fiyatlandı.

Ons altın: 1.712 dolar

Gram altın: 990 lira

Çeyrek altın: 1619

Yarım altın: 3 bin 239

Cumhuriyet altını: 6 bin 458 lira oldu

Altın fiyatlarında yalancı bahar uyarısı! Rakama kanıp sakın yapmayın çünkü 5 ay sonra bu fiyat olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön