25 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında zayıf dolar etkisi! Altın sıçradı! Bakmadan geçmeyin

Altın fiyatlarında zayıf dolar etkisi! Altın sıçradı! Bakmadan geçmeyin

Altın fiyatlarında doların zayıflaması ve ingiltere'de yeni Maliye Bakanı Hunt'un vergi indirimini içeren proğramın önemli bir bölümünden vazgeçileceğine yönelik gelen işaretlerle altın sıçradı. Yatırımcılar sakın bakmadan geçmeyin.



SPOT ALTIN YÜZDE 20 DEĞER KAYBETMİŞTİ

Spot altın mart ayından itibaren gördüğü zirve seviyelerin altına düşerek yüzde 20 değer kaybetmişti. 

İngiltere yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt’ın Liz Truss’ın kamu maliyesinde düzeni yeniden sağlamaya yönelik tartışma yaratan programından geriye kalanları parçalama hamlesi Pazartesi günü sterlin ve tahvil getirilerinin ABD doları ve tahvil getirileri karşısında değer kazanmasını sağladı.  Bu hamle altının son seansta yüzde 1,5 yükselmesini sağladı.

Altın fiyatlarında zayıf dolar etkisi! Altın sıçradı! Bakmadan geçmeyin

Spot altın, Fed’in enflasyonu bastırmak için şahin bir politika izlemeye devam edeceği endişelerinin altın baskılamasıyla hala ayın en düşük seviyesine yakın işlem görüyor.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, ülkenin Sıfır Kovid stratejisinde yavaşlama olabileceğine ve kötü durumdaki gayrimenkul sektörüne daha fazla destek sağlanacağına yöenlik bazı işaretler sağladı.

Oanda Europe Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, “Son ekonomik veriler fazla iyimserlik için bir neden sunmadı ancak merkez bankalarının terminal faiz oranlarında çok uzakta olmamasıyla birlikte bu durum önümüzdeki aylarda değişebilir” değerlendirmesini yaptı.

Peki güncel altın fiyatları ne kadar oldu? Altın fiyatları bugün ne kadar? Son dakika altın fiyatları kaç lira oldu? İşte 18 Ekim 2022 güncel altın fiyatları.

 


Geri Dön