26 / 04 / 2024

Altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında şok! Emtia piyasasında şahin düşüş!

Altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında şok! Emtia piyasasında şahin düşüş!

Emtia piyasasında geçen hafta merkez bankalarının "şahin" politika adımlarının devam etmesi ve artan resesyon endişeleriyle düşüşler devam etti. Peki altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...



Küresel çapta enflasyonist baskıların yükseleceği öngörüleriyle ABD Merkez Bankası (Fed) başta olacak şekilde merkez bankalarının agresif faiz artırımları sürüyor. Fed, arka arkaya üçüncü defa faiz artırımına gitti ve  agresif adımların gelecek dönemde de süreceğine ilişkin sinyaller verdi. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), federal fonlama oranını beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak 2008 yılından bu güne en yüksek seviye olan yüzde 3,00-3,25 bandına yükseltti.

Altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında şok! Emtia piyasasında şahin düşüş!

Üyelerin gelecek dönemle ilgili projeksiyonları; daha yüksek işsizlik ve yavaş ekonomik büyümeye işaret ederken, enflasyonun ancak 2025 yılında yüzde 2'lik hedefine geri döneceğini ortaya çıkardı. 

Fed'in ardından İngiltere, Norveç, İsviçre, Tayvan, Güney Afrika, Endonezya ve Filipinler merkez bankaları da politika faizini artırdı. ngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 2,25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çekti. 

Söz konusu gelişmelerle emtia piyasasında geçtiğimiz hafta merkez bankalarının "şahin" politika adımlarının devam etmesi ve artan resesyon endişeleriyle düşüş eğilimi devam etti. 

Altın, gümüş, buğday, Brent petrol fiyatlarında şok! Emtia piyasasında şahin düşüş!

Analistler, ABD başta olmak üzere merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında agresif faiz artırımlarına devam edeceği, bu durumunda ekonomileri resesyona sürükeleyeceği ile ilgili endişeler ve dolara olan talebin artmasının emtia fiyatlarını aşağı yönlü baskılamayı sürdürdüğüne dikkat çekti. 

İşte emtia piyasalarındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön