19 / 04 / 2024

Altın resmen çakıldı! Altın ne kadar oldu? İşte son durum

Altın resmen çakıldı! Altın ne kadar oldu? İşte son durum

Güvenli liman olarak bilinen altında fiyatlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaşma politikasında hızlanacağına ilişkin öngörüler ve güçlenen dolar karşısında düşüşe devam etti. Gram altın kritik seviyenin de altına inerek 897 liraya çekildi.



Emtia piyasalarındaki dalgalanma Fed ve merkez bankalarının para politikalarını beklenenden daha hızlı sıkılaştıracağına ilişkin endişeler ve Çin ile Avrupa'da büyümeye ilişkin artan kaygılar nedeniyle daha da arttı.

Enflasyon küresel bir boyutta etkilerini sürdürürken yüksek faiz ortamına geçişin büyüme odaklı kaygıları da gündeme getirdiğini kaydeden analistler, ABD'de resesyon ihtimalinin daha fazla tartışılmaya başlandığını ifade etti.

İşte altın fiyatlatında son durum...

Altın resmen çakıldı! Altın ne kadar oldu? İşte son durum

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön