28 / 03 / 2024

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri!

 Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile talep toplamaya başlanacak. İşte altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri...



 

Hazine Müsteşarlığı yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulamasını başlatıyor. Bu sayede yastık altındaki 300 milyar TL değerindeki 2 bin 200 ton altının ekonomiye kazandırılmasının hedefleniyor. 


Bankadan yapılan açıklamaya göre, Hazine Müsteşarlığı’nca, talep toplama döneminde bireysel yatırımcılar tarafından Ziraat Bankası şubelerine getirilecek.


22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilebilecek olup, üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar kabul edilmeyecek. Bankaların altın mevduat hesaplarında bulunan kaydi altınlar başvuruya konu olmayacak.


Kira sertifikalarından ve altına dayalı tahvillerden elde edilen gelirler de artık vergilendirilmeyecek.Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen altına dayalı devlet tahvil iç borçlanma senetleri ile varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen altına dayalı kira sertifikalarından elde edilen kazançlara vergi muafiyeti getirildi.


Daha önce yüzde sıfır vergi, hisse senetleri, hisse senedine dayalı VİOP işlemleri ve varantlar ile hisse senedi yoğun fonların katılma belgelerinden elde edilen kazançlar için uygulanıyordu. Bu kararla birlikte altın tahvili ve altın kira sertifikaları da bunlara eklenmiş oldu.


Hazine’nin altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satışlarının 2-6 Ekimde yapılacağını açıklandı.



Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

 



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön