26 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

 Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası 2 Ekim'de başlıyor. Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Peki altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak? diyorsanız işte yanıtı...



 

 2 Ekim'den itibaren, belirlenen Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla Türkiye genelinde etaplar halinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı yapılacak.


Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar gerekli şartları sağlaması durumunda değerlendirilecek olmasına karşın üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat altınlar görevliler tarafından kabul edilmeyecek.


Altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında birebir olarak kabul edilecek. Bu aşamada yatırımcılar herhangi bir kayba uğramayacak. Altın tahviline ve altına dayalı kira sertifikasına sadece gerçek kişiler (bireysel yatırımcılar) yatırım yapabilecek.


1000/1000 saflıktaki 1 gram altın karşılığında bin tahvil ve kira sertifikası aktarılacak. Söz konusu senetler fiziken basılmayacak, Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde yatırımcı bazında kayden saklanacak.


Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?


2-6 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak olan 1.Etap talep toplama işlemleri;


İstanbul, 

Ankara, 

İzmir, 

Bursa, 

Adana, 

Antalya, 

Diyarbakır, 

Rize, 

Sivas, 

Samsun

Zonguldak illerinde gerçekleştirilecek. 



Altına dayalı kira sertifikasından vergi alınacak mı?

 


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön