17 / 04 / 2024

Altın uzmanı uyardı! Gram altın 1.450 lirayı görecek!

Altın uzmanı uyardı! Gram altın 1.450 lirayı görecek!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, altın fiyatlarında ani yükselişe sebep oldu. Yatırımcılar, göreceli olarak riskli varlıklardan çıkarak değerli metale yönelmeye başladılar. Ons altın fiyatı 1.910 dolara yükselirken, gram altının fiyatı ise 864 liraya kadar çıktı...



Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte piyasalarda hareketlilik başladı.  Altın sert dalgalanma yaşadı. Yatırımcılar, göreceli olarak riskli varlıklardan çıkarak değerli metale, “güvenli liman” statüsüne sahip olan varlıklara yöneldiler... 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tüm bu gelişmeler kapsamında altın piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, yeni gelişmeler oldukça piyasalarda dalgalanma yaşanacağını ve fiyatların artış yaşayacağını dile getirdi.

Altın uzmanı uyardı! Gram altın 1.450 lirayı görecek!

Altının gram fiyatında 2022 yılı için 1.450 lira beklentisini daha önce de dile getirmiş olan Memiş, bu tahmininin beklenenden daha erken bir zamanda gelebileceğini ifade ediyor. Gram altının direnç olarak 1.000 TL’yi geçmesi gerektiğine de dikkat çekiyor. 

Kriptokoin'de yer alan habere göre; uzman isim, borsalarda ve kripto paralardaki sert satışlardan da bahsederek dolar/euro, sterlin/dolar gibi paritelerde de satışların olduğunu dile getiriyor. Yatırımcıların, fiyatı düşen yatırım araçlarına para aktarmasının daha mantıklı olduğunu söylüyor. 

Altın uzmanı uyardı! Gram altın 1.450 lirayı görecek!

Dolar nasıl hareket edecek?

İslam Memiş, dolar hakkındaki fikirlerini de paylaştı. Memiş, piyasaların açılmasından 10 saat geçmeden al sat yapanlara soğukkanlı davranmaları gerektiğini söyledi. Memiş, dolardaki yükseliş hakkında yorum yaparak doların dünya çapında yükseldiğini dile getirdi. Gerçekten de, ABD doları endeksine bakıldığında, 97.1 seviyesi göze çarpıyor. 

Doların yükselmeye devam etmesi için 13.8 liranın üzerinde bir haftalık kapanış yapılması gerektiğini söylüyor. 13.8 liranın altında kalınması durumunda, fiyatın ciddi bir hareket yaşamayacağını da ifade ediyor. 

İslam Memiş, Rusya’nın dolardan ziyade altın, kripto para veya gümüşle ticaret yapacağını söylemesi durumunda senaryoların değişebileceğini de belirtiyor. Memiş, yatırımcılara panikle yapılacak işlemlerden uzak durulmasını tavsiye ediyor. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

Altın fiyatlarında son dakika: Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Şubat 2022 altın fiyatları!

Dolar rekora gidiyor! 25 Şubat 2022 dolar kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön