28 / 03 / 2024

'Altın ve dolarımı satıyorum TL'ye geçiyorum' diyen İslam Memiş'ten bomba yorum: Taktik değiştirebilirim

'Altın ve dolarımı satıyorum TL'ye geçiyorum' diyen İslam Memiş'ten bomba yorum: Taktik değiştirebilirim

Altın ve dolar piyasasını yakından izleyen ve söyledikleri piyasada dikkate alınıp uygulanan piyasa uzmanı İslam Memiş'ten ciddi bir altın ve döviz hamlesi geldi. Daha önce 'Altın ve dolarımı satıyorum TL'ye geçiyorum' diyen Memiş taktik değiştirdi.



Doların şuanda 16,88 seviyesinde olduğunu belirten Memiş, "Euro 17,39'a kadar geriledi şu an 17,83 seviyesinde. Gram altın ise 1026 lira oldu. Ons altın ise yatay seyrini devam ettiriyor.. Borsa İstanbul Temmuz ve Ağustos'ta yükselişe geçecek. 9 Haziran'da Türk ekonomisine destek vermek için dövizlerimizi sattık. Türkiye'nin Orta Doğu'daki mücadelesi, orman yangınları gibi durumlarda ciddi mühimmat gerekti. Ben ve yol arkadaşlarım da Türkiye'ye destek vermek için elimizdeki birikimleri sattık Türk lirasına geçtik. Şimdi sattıklarımızı geri yerine koyacağız. Çok şükür o adımı ataraken de mahçup olmadık. Fiziki varlıkları olanlara sözümü tuttum. Pazartesi farklı taktik yapabiliriz" diyerek döviz ve altın almak isteyenlerin alım yapmasının faydalı olabileceğine işaret etti.

BDDK'nın aldığı kararlarla birlikte TL'yi destekleyen paketler geldiğine dikkat çeken Memiş, "BDDK "Döviz varlıklarınız 15 milyon TL'nin üzerindeki rakama denk geliyorsa artık kredi kullanamayacaksınız. Kasanızda döviziniz var onları bozdurarak TL ihtiyaçlarınız giderebilirsiniz. Pazartesi artık altın ya da döviz alan alsın" yorumu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön