19 / 03 / 2024

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Geçtiğimiz hafta dolar, euro ve altının rekor kırması konutta stokları eritti. Konut firmalarının yüzde 20 indirim yaptığı, konut kredisi faizinin de yüzde 0.98’e indiği bu ortamda altın ve döviz bozduranlar konuta yöneldi. 



KONUTDER, GYODER ve İNDER’in başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasına 41 firma, 150 projesiyle katılma kararı aldı.  Firmaların 15 Mayıs’ta başlattığı konut kampanyasında 12 gün geride kaldı. 

Talebin oldukça iyi olduğunu açıklayan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “Kampanya için 3 milyar liralık bir hedef koymuştuk. Şu anda kampanya umduğumuzdan çok daha iyi gidiyor, firmalardan aldığımız bilgiye göre konutların üçte birinde 3 milyar liraya yakın gelir elde edilmiş” diye açıklama yaptı. 

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Konut satış verilerinden son derece memnun olduklarını aktaran KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “Halkımız kampanyayı algıladı. Yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat, kredi faiz oranı da 0.98 oldu, tapu harcında ve KDV’deki indirimle beraber hepsi paket haline geldi. Bizi en çok memnun eden şey, yatırımcı kitle harekete geçti. Uzun zamandır faizler yüksek olduğu için yatırımcılar sektörden geri çekilmişti. Daha çok oturmak için konut alınıyordu. Şu anda hem oturmak hem de ileriye dönük yatırım yapmak isteyenler harekete geçti” dedi.

GYODER, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) destek vererek 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı. 41 firmanın katılımıyla başlatılan kampanyada, ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecekler. Peşin ve banka kredili ödemelerde kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek, kampanya 15 Haziran’a kadar devam edecek.


Geri Dön