25 / 04 / 2024

konutta kampanya 2018

konutta kampanya 2018

Konut satışları hız kesmiyor ancak ev sahibi olmak isteyenlere en büyük erişim sorununu bankaların yüksek konut kredisi faiz oranları çıkarıyor. Vatandaş artık bankadan ziyade şirketlerin kampanyaları ile daire sahibi olmayı amaçlıyorlar. 

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyası ile rekor satış!

Hükümet tarafından,  ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ sloganıyla ağustos ve ekim ayları arasında düzenlenen konut satış kampanyası emlak sektörüne can verdi. 

Konutta indirim kampanyası resmen başladı!

Konutta indirim kampanyası resmen başladı. 31 Ekim'e kadar devam edecek olan kampanya 100 bin konutu kapsıyor. Kampanya ile faizler 0.98’e çekildi, peşinat düştü, konut fiyatlarında indirime gidildi...

8 soruda konutta indirim kampanyası 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından bugün açıklanan Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası kapsamında konut projelerinde satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. İşte kampanyanın tüm detayları...

Konutta yeni kampanya başlıyor! Peşinat ve faizler iniyor!

KONUTDER, İNDER ve GYODER, Emlak Konut GYO desteğiyle yeni bir kampanyaya hazırlanıyor. Kampanyanın Eylül'de başlaması planlanıyor. Ev alacakları sevindirecek ve konut sektörünü hareketlendirecek kampanya ile konut kredi faizinin yüzde 0,95'e inmesi bekleniyor...

Konut satışlarına kampanya dopingi!

Haziran ayı boyunca devam eden kampanyanın etkisiyle konut satışlarında 9 ayın en yüksek artışı yaşandı. Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 547 adetle ve yüzde 17.2 pay ile zirvede yer aldı. 

Konutta kampanya uzadı hedef 12 milyara çıktı!

Konut kredisi faizlerinin aylık yüzde 0.98’e indirilmesinin ardından, inşaat sektöründe başlatılan yüzde 20 indirim kampanyası 15 Haziran’dan 30 Haziran’a kadar uzatılacağı açıklandı. 

Konutta yüzde 20 indirim kampanyası 30 Haziran'a kadar uzatıldı!

GYODER, İNDER VE KONUTDER’in başlattığı, ‘0.98 faiz’ ve ‘yüzde 20 indirim’ avantajı sağlayan güç birliği kampanyası yoğun ilgi görüyor. Kampanya 30 Haziran'a kadar uzatıldı...

Konut talebi arttı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, son yıllarda konut talebinde artış olduğunu söyledi. Elmas, yüzde 20 indirim kampanyasıyla ilgili, "İlgiden memnunuz, hedeflerimizi aştık. 15 Haziran'a kadar insanlarımız bu fırsatı değerlendirsin" dedi...

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Geçtiğimiz hafta dolar, euro ve altının rekor kırması konutta stokları eritti. Konut firmalarının yüzde 20 indirim yaptığı, konut kredisi faizinin de yüzde 0.98’e indiği bu ortamda altın ve döviz bozduranlar konuta yöneldi. 

İnşaat patronları Nisan ayı konut satışlarını değerlendirdi!

TÜİK, Nisan ayı konut satış rakamlarını az önce açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Nisan ayında 103 bin 87 olarak kaydedildi. 

Konut kredi faizlerini indiren markalı projeler!

Hükümetin konutta KDV, harç ve faiz indirimi kararını vatandaşlar sevinçle karşıladı. Ev sahibi olmak isteyenlerin beklediği indirimler sektörde büyük heyecan yarattı. 

Konutta kampanya dönemi başladı!

İnşaat sektöründe kampanya atağı başladı. Peşinatı ve faizi sıfırlayan firmaalar taksit sürelerini uzatmanın yanı sıra kişiye özel ödeme planı da sunuyor. Ev alıcısı peşinatından faizine kadar planını kendi oluşturuyor.

Yeni yıla yeni evde girin!

Konut sektörünün öncü firmaları ‘yeni yıla yeni evde girin’ diyerek indirimden düşük faize kadar fırsat sunuyor. 

Konutta kampanya beklentisi!

İnşaat girdi maliyetlerindeki fahiş yükselişlere müteahhitlerden tepki gelirken, yükselen ev fiyatları da konut sahibi olma hayali kuran vatandaşı bu hayalinden giderek uzaklaştırıyor. Ev almak için faiz indirimini bekleyen bir kitle bulunuyor.

Konutta kampanya atağı!

Uzun zamandır nakitte kalan ve ev talebini erteleyen vatandaşın uygun faiz ve vade seçenekleriyle alıma geçtiğinden bahseden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Genel olarak bitmeye yakın konutlara talep olduğunu görüyoruz'' dedi.

Konut seferberliğine faiz desteği büyüyor!

Kamu bankaları tarafından başlatılan konutta kampanya seferberliğine Kalyon Gayrimenkul de destek verdi. Kampanyalarla bekleyen talebin devreye girdiğinden bahseden Kalyon Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kalyoncu, Üsküdar projelerinde faizi 0.56’ya kadar düşürdüklerini duyurdu.

Konutta kampanya büyüyor!

Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan iki yıl ödemesiz düşük faizli konut kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 7 günde 3.5 milyar lira değerinde 3 bin konut satıldı. Müteahhitler binlerce konutu bu kampanyaya dahil etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmelerde bulundu.

Markalı konutta kampanya yarışı başladı!

Konut kredisinde faiz indirim hamlesi başlatan bankalardan sonra şimdi de inşaat firmaları yeni kampanyalar başlattı. İşte kampanyalı konut projeleri...

Konutta kampanya fırsatı!

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda aynı segmentte üretilen konutlar nedeniyle ciddi bir konut stoku meydana geldi. Yüksek kredi faizleri konut kredisi kullanımını caydırırken, parası olan yatırımcı da yüksek mevduat faizleri nedeniyle birikimlerini mevduatta değerlendirmeyi seçiyor.

Konutta kampanya dönemi!

Birçok inşaat şirketi, yapım aşamasındaki projelerinin aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla kredilendirilmesi için kampanya başlattı. Şirketler düşük faizin yanında indirimden taksit eksiltmeye kadar çok cazip ek fırsat da sunuyor

Konutta indirim üstüne indirim!

Kamu bankalarının konutta kredi faizini 0.99'a çekip, vadeyi de 15 yıla çıkarması, sektörü de harekete geçirdi. Bu ortama daha da canlılık katmak isteyen firmalar birer birer yeni kampanya açıklıyor. Kurban Bayramı kampanyaları da eklenince sektörde birçok fırsat oluştu.

Konutta kampanya rüzgarı!

Konuttaki kampanya rüzgarına bu süreçte diğer firmalar da katılım gösterdi. Kampanya kapsamında faizler kamu bankalarının açıkladığı orandan daha da aşağıya çekildi.

Konutta kampanya yağmuru!

Konut sektörü kampanyalara hız verdi. Yeni ev sahibi olmak isteyenleri hedefleyen konut üreticileri indirimden düşük faiz ve uzun vadeye, kişiye özel ödeme planlarından mobilya hediyelerine kadar pek çok fırsatı sunuyor.

ATSO ve Ziraat Bankası’ndan konut satışa dev kampanya!

ATSO ve Ziraat Bankası’ndan konutta dev kampanya. Faiz oranının 0,98’e düşürülmesi için protokol imzalandı. Bu sayede Antalya’da 5 bin yeni konutun satışının yapılması planlanıyor. 

Konutta ihtiyaç sahibi faizi umursamadı!

2018 yılı konut satışları hakkında değerlendirme yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur, "Konutta ihtiyaç sahibi faizi umursamadı" diyerek, rakamların kendilerini şaşırttığını ifade etti. 

Nizamettin Aşa: Konutta 2018'deki hedef saptı!

Konut satışları 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,4 düşüş gösterdi. Verileri değerlendiren İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "2018'deki hedef saptı" diye konuştu.

konutta kampanya 2018 Haberi

konutta kampanya 2018

Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar konut alımına hızla devam ediyor ancak bankaların konut kredisi faiz oranları konut satışlarında büyük erişim sorunu çıkarıyor. En düşük yüzde 2, en yüksek ise yüzde 3.10 seviyesini gören faiz oranlarıyla ödeme yapamayanlar, konut alım talebini erteliyor. 

Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın haberine göre geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere bakıldığında Türkiye genelinde eylül ayında 127 bin 327 konut satışı gerçekleştirildi. Eylülde satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 21 artarken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.2 geriledi.

Yine eylül ayında banka kredili satışlar olarak bilinen ipotekli konut satışları ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 72 azalarak 11 bin 330'a gerileme kaydetti. Yüksek konut kredisi faiz oranları nedeniyle uzun süredir azalışını...