25 / 04 / 2024

Konutta yeni kampanya başlıyor! Peşinat ve faizler iniyor!

Konutta yeni kampanya başlıyor! Peşinat ve faizler iniyor!

KONUTDER, İNDER ve GYODER, Emlak Konut GYO desteğiyle yeni bir kampanyaya hazırlanıyor. Kampanyanın Eylül'de başlaması planlanıyor. Ev alacakları sevindirecek ve konut sektörünü hareketlendirecek kampanya ile konut kredi faizinin yüzde 0,95'e inmesi bekleniyor...



Gayrimenkul sektörünün patronları yeni bir kampanya hazırlığında.  İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) görüşmelere başladı bile. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, başlayacak yeni kampanyanın en önemli adımı yüzde 2'nin üzerine çıkan faizleri indirmek olacak. Kampanyanın Eylül'de başlaması planlanıyor. Yeni kampanya ile 120 ay vadeli konut satışında faizin yüzde 0,95-0,98 bandına kadar çekilmesi hedefleniyor. Yüzde 20 olan peşinat oranın ise yüzde 5-10  bandına indirilmesi planlanıyor.

Kamu desteği de devrede

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş ile Genel Müdürü Hakan Gedikli’yi ziyaret etti. Bu ziyarete İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da katıldı. Daha önce yapılan kampanyalarda 3 dernek vardı. Ancak bu sefer kamunun destedği de alındı. Hazırlanan kampanya ile konut sektörünün hareketlenmesi hedefleniyor. Sektör temsilcileri bu ay birkaç defa bir araya gelerek kampanyaya son şeklini verecek.


Geri Dön