29 / 03 / 2024

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Petrol fiyatları, Ukrayna ile Rusya arasında yükselen tansiyon sonrasında yüzde 3'ten fazla arttı. Brent petrolün varili, dün saat 22.08 itibarıyla yüzde 3,5 yükselişe 94,59 dolardan işlem görmeye başladı. Altının ons fiyatı yüzde 1,33 yükseldi ve 1.860 dolar seviyesine ulaştı. 



Petrol fiyatları, Ukrayna ile Rusya arasında yükselen tansiyon sonrasında yüzde 3'ten fazla arttı. Brent petrolün varili, dün saat 22.08 itibarıyla yüzde 3,5 yükselişe 94,59 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 4 artışla 93,5 dolardan satıldı. Petrol fiyatları 2014 yılının sonundan bu güne en yüksek seviyesini gördü. 

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Avrupa ve ABD'den Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimle ilgili peş peşe yapılan açıklamalar, petrol fiyatlarının yukarı yönlü seyretmesine neden oldu. 

İngiltere, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının askeri harekat tehdidini yükselttiğine dikkat çekerek vatandaşlarından Ukrayna'ya seyahat etmemelerine ve oradaki vatandaşlarından da ülkeden ayrılmalarına ilişkin istekte bulundu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön