04 / 05 / 2024

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapalım” şeklindeki soruya deneyimlerinden yararlanarak yanıt verdi. İşte detaylar…



“BİRAZ DAHA DOLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEK GEREK”

Memiş, dolara mı yatırım yoksa altına mı yatırım olması gerektiği konusuna ise, “Ekranda gördüğünüz gram altın rakamlarını bir an önce unutun. Bir aydır uyarıyorum böyle bir fiyatlanma yok. Dolar kurundan destek ile alınan gram altın yukarı yönlü seyir ediyor. Daha önce 950 lira ile 1000 lira arasında kademeli alım gerçekleştirip bu işi bitirmek gerektiğini ifade etmiştim. 950 TL’nin altında gram altın almanın mümkün olmayacağını söylemiştim, yine aynı öngörüm var. Bir sonraki atakta 1050 lira, sonra 1200 lira yıl sonuna kadar da 1400 lira seyirlerini bekliyor olacağım. Bence hemen gram altın almak yerine biraz daha doların düşmesi beklemek gerek” şeklinde ifadeler kullanarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Altına mı yatırım yapmalıyız yoksa dolara mı? Piyasaları sarsan altın uzmanı İslam Memiş net şekilde yanıt verdi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.07'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,32 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1035 Türk Lirası değerinde.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın

TOKİ ile 500 bin aileye ucuz konut! Büyük fırsat bir tık ötenizde! 20 yıl vade ile ev sahibi olun

Akaryakıtta son dakika! Benzin, LPG ve motorine indirim mi geldi? BP, Opet, Total, Shell 8 Ağustos akaryakıt fiyatları

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön