19 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın

2022 yılının ilk yarısında kullandığımız kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirilen toplam ödeme tutarı bir önceki yıl yani 2021 yılının aynı dönemine göre % 103 artarak 1,44 trilyon lira oldu. Bu dönemde 153 milyar lira tutarında yabancı kartlarla ödeme gerçekleşti. İ



2022 yılının ilk altı ayında 1,44 trilyon lira tutarında kartlı ödeme yapıldı. Bu zaman içerisinde 153 milyar lira tutarında yabancı kartlar ile ödeme gerçekleşti. Her yapılan üç kartlı ödemeden ikisinde temassız ödeme tercihlerin bir numarası oldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 2022 yılının yarısına ait verileri duyurdu. Buna açıklamalara göre; haziran sonu itibari ile Türkiye’de 91, 1 milyon adet kredi kartı, 157, 8 milyon adet banka kartı ve 63, 9 milyon adet ön ödemeli kartları ile ödemeler gerçekleştiriliyor.

2022 yılının ilk yarısında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirilen toplam ödeme tutarı 2021 yılının aynı dönemine göre % 103 artarak 1, 44 trilyon lira oldu. Kartlı ödemelerde, 2022 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı zamanlarına göre en fazla büyüme % 298 artış ve 55, 7 milyar liralık ödeme ile 'havayolları' sektörünü sırası ile 'konaklama', 'yemek', 'akaryakıt istasyonları' ve 'kuyumculuk' alanları takip etti.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön