29 / 03 / 2024

Altında büyük deprem olacak! Piyasa uzmanından gram altın ve çeyrek altın tahmini

Altında büyük deprem olacak! Piyasa uzmanından gram altın ve çeyrek altın tahmini

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Piyasalardaki durumu değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu 'Büyük deprem' geliyor diyerek vatandaşları uyardı.



ÇEYREK ALTINDA BEKLEDİĞİ YENİ SEVİYEYİ AÇIKLADI
Altın yorumlarıyla yatırımcıların dikkatle takip ettiği Tunç Şatıroğlu, çeyrek altında beklediği yeni seviyeyi açıkladı. Tunç Şatıroğlu altın fiyatlarının gelecek günlerde %35 oranında değerleneceğini dile getirdi. Böylelikle çeyrek altın fiyatlarının 2000 TL bandına gelmesi beklenen gelişmeler arasında bulunuyor.

Aynı zamanda gram altın fiyatı içinde tahminlerde bulunan Tunç Şatıroğlu, fiyatların 1500 TL bandına kadar çıkmasını beklediğini vurguladı. Altında yükselişin tam gaz devam edeceğini belirten Şatıroğlu, deprem etkisi yaratacak hareketliliklerin olacağını söyledi.

DEV YÜKSELİŞ GELİYOR!
Yükselişlerle birlikte yatırımcılar yatırım yapma konusunda kararsızlaştı. Altın fiyatlarındaki yaşanan yükselişlerin en önemli nedenlerinden biride FED'in faiz artırım kararları oldu. Enflasyonun tırmanmasıyla birlikte FED sıkı para politikaları uygulamaya başladı. Buda altında yükselişlere neden oluyor. Bu süreçte tam altın fiyatlarını da 8000 TL bandına yükselmesi beklenen gelişmeler arasında ilk sıralarda yer almayı başarıyor. Atın fiyatlarının gelecek günlerde de artması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön