25 / 04 / 2024

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatlarında da hareketli bir hafta geride kaldı. Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2 haftadır yükselişine devam ederek, 16,50 sınırına dayanan dolar/TL kuru da dün endeksin yüzde 3 değer kaybetmesiyle geri çekildi. Analistler konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda bu gelişmeyi, yaklaşık bir senedir aralıksız dolar alımları görüldükten sonra iki haftadır düzeltme sürecinin yaşandığını söyleyerek yorumladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, kur dün kapanışta 16,19 TL'yi gördü ve yıl içi zirvesinden uzaklaştı.

"KUR İÇİN RİSKLER YUKARI YÖNLÜ MÜ"

Analistler yine yaptıkları açıkamalarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz dışı uygulamaların sinyallerini vermesi, Suriye’de uzun sürecek söz konusu bir harekâtın doğuracağı riskler, enflasyona endeksli borçlanma stratejisine yönelik belirsizlikler sebebiyle dolar/TL kuru için risklerin yukarı yönlü olduğunu kaydetti.

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

ALTIN 1860 DOLARI AŞMAKTA ZORLANIYOR

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, altın piyasası son gerçekleşen enflasyon verisini yavaş yavaş sindiriyor ve bu dafiyatlarına yansıtıyor. ABD’de kişisel tüketim harcamaları çekirdek enflasyonu beklentiler doğrultusunda yüzde 4,9 oranında artış gösterirken, ons altın da 1850 dolar üzerinde tutunuyor.

Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön