25 / 04 / 2024

Altındağ kentsel dönüşümle marka şehre dönüşecek!

Altındağ kentsel dönüşümle marka şehre dönüşecek!

Göreve geldiği günden bu güne hayata geçirdiği çalışmaları anlatan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşüm ve millet bahçesi müjdesi verdi.



Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, göreve geldiğinden bu yana çalışmaları ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı. 

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 4 bakanlık ile yepyeni bir Altındağ için kolları sıvadık. İnşallah 2023'te Altındağ marka bir şehir olacak. Yeşil alanları, spor merkezleri, kütüphane ve okuma salonlarıyla, örnek dönüşüm projeleriyle Türkiye'ye model olacak. Ankara'nın kalbi Altındağımıza verdikleri destek için Cumhurbaşkanımız'a teşekkürlerimizi arzediyoruz" dedi. 2023 yılında Altındağ'ın bambaşka bir çehreye dönüşeceğini ifade eden Balcı, "Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde Altındağ'da önemli projelere imza attık. Altındağ Çocuk Trafik Eğitim Merkezi, Engelsiz Park, Meyve Ormanı, 2 çok amaçlı toplum merkezi, 2 kütüphane, 7 semt pazarı bunlardan sadece bazıları… Bu süreçte aynı zamanda Altındağ'a kazandırılacak dev projelerin de altlıklarını oluşturduk. İnşallah Cumhuriyetimizin ilan edildiği Altındağ, Cumhuriyetin 100. yılında marka bir şehre dönüşecek" diye konuştu. 

Sabah Gazetesi'nden Osman Altınışık'ın haberine göre; 4 bakanlıkla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Balcı, şu açıklamalarda bulundu:

22 YENİ SPOR MERKEZİ

"Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı ile önemli bir protokole imza attık. Bu protokolle Altındağ'a 22 yeni spor tesisi kazandıracağız. Bu tesislerden 10 tanesi açık spor tesisi, 5 tanesi kapalı mahalle spor salonu, 2 tanesi kapalı yüzme havuzu, 2 tanesi gençlik merkezi, 1 tanesi okçuluk tesisi, 1 tanesi kaykay pisti ve 1 tanesi de sporcu yetiştirme merkezi olacak."

DEV KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ BAŞLADI

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile adeta yepyeni bir Altındağ için kolları sıvadık. Yıllardır çözüm bekleyen Aktaş ve Cinderesi kentsel dönüşüm projelerini yatay mimariye uygun bir şekilde başlattık.  Ankara  Kalesi'nin eteklerindeki Kayabaşı'nda da tarihi dokuya uygun bir dönüşüm başlatıyoruz. Bunlara ek olarak; Hergelen Meydanı da yenilenecek. Belediye binamızın olduğu alan ise alt kısmı otopark olan dev bir meydana ve yeşil alana dönüşecek."

MİLLET BAHÇESİ DEĞER KATACAK

"Altındağımızdaki en büyük ihtiyaçlardan birisi de ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri, piknik yapıp spor yapabilecekleri uygun bir rekreasyon alanı bulunmaması idi. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle yaklaşık 50 dönümlük bir alanda Millet Bahçesi projesini başlattık. Bir yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz."

BİLİM MERKEZİ YAPILACAK

"Başkentimizin en önemli eksikliklerinden birisi de kapsamlı bir bilim merkezi. Bununla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisi de bu görüşmenin ardından Ankara'ya yakışır bir bilim merkezinin ilçemize yapılacağının müjdesini verdi. İnşallah güzel bir projeyi Ankaramıza kazandıracağız. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor."

HASTANE MÜJDESİ

"Altındağ'ın en önemli ihtiyaçlarından biri de devlet hastanesi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile de bu konu hakkında görüşme yaptık. Kendisi hastanenin yapılması hususunda gerekli talimatları verdi. Altındağa güzel bir devlet hastanesi kazandırmak istiyoruz."

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Koronavirüs sürecini de değerlendiren Başkan Balcı, "Kovid-19 tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgın. Bu salgınla mücadelede örnek ve öncü çalışmalara imza attık. Altındağ'daki tüm 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın market ve eczane alışverişlerine yardımcı oluyoruz. Kapsamlı bir sosyal belediyecilik örneği sergiledik. Yaklaşık 5 bin ailemize ilk etapta gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım kolileri ulaştırdık. Bu desteğimiz halen devam ediyor. 

Hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı tüm bölgeler rutin olarak dezenfekte ediliyor. Ankara'daki tüm taksi ve servis araçlarının dezenfeksiyonu için İskitler'de bir istasyon kurduk. Anafartalar Konukevimizi sağlık çalışanlarımızın kullanımına açtık. 10 bin çocuğumuza boya kitabı ve kalemi hediye ediyoruz. Üniversite ve lise sınavlarına girecek binlerce gencimize de sınava hazırlık kitap desteğinde bulunduk."


Geri Dön