27 / 04 / 2024

Altındağ Sabır Cami hizmete açıldı!

Altındağ Sabır Cami hizmete açıldı!

Altındağ Belediyesi, Ankara’ya kazandırdığı mahalle camilerine bir yenisini daha ekledi. Beşikkaya Mahallesi’ne yapılan Sabır Camii, dualar eşliğinde açıldı, Sabır Camii, bölgedeki eksikliği ortadan kaldırdı.




Altındağ Belediyesi, Ankara’ya kazandırdığı mahalle camilerine bir yenisini daha ekledi. Beşikkaya Mahallesi’ne yapılan Sabır Camii, dualar eşliğinde açıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ilçeye kazandırdığı 7 camiden biri olan Sabır Camii, bölgedeki eksikliği ortadan kaldırdı.


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine devlet erkânı büyük ilgi gösterdi. Törene, Başbakan Eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra AK Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Diyanet İşleri Daire Başkanı Gazi Erdem, Altındağ İlçe Müftüsü Enver Türkmen, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Altındağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


“Sabır Camii ismini çok beğendim”


Başbakan Eski Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı konuşmada Altındağlı vatandaşlara muhterem kardeşlerim diye selendi. ‘Sabır Camii’ ismini oldukça beğenen Arınç, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Arınç, bu caminin bölgeye Anadolu havası kattığını dile getirdi.


Başkan Tiryaki’ye ayrı bir parantez açan Arınç: “Veysel Tiryaki, en başarılı belediye başkanları arasında. Altındağ Belediyesi’nin bu mütevazı açılışlarına hep icabet ettim. Her defasında geldim. Altındağ’da açılacak olan 2 cami daha var. Allah kısmet ederse o açılışlara da seve seve katılacağım.”


Veysel Tiryaki’ye övgü dolu sözler


AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 80’li yıllarda Karapürçek’te oturduğunu belirterek bölgenin eski halini çok iyi bildiğini söyledi. Altındağ’ın, Veysel Tiryaki ile birlikte daha modern bir hale geldiğini ifade eden İşler, bölgenin bu tür camilere ihtiyaç duyduğunu vurguladı. İşler, derneklerin eskiden kapı kapı dolaşarak cami yapımı için para topladığını fakat camilerin çok uzun yıllar sonra yapıldığını hatırlatarak şimdiyse Altındağ Belediyesi sayesinde ibadethanelerin kısa süre içinde tamamladığına dikkat çekti.


Hizmete TİRYAKİ


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise Altındağ’ın gelişen yüzünü ortaya koydu. Altındağ’a kazandırdıkları yatırımları gözler önüne seren Başkan Tiryaki sözlerini şöyle tamamladı: “Bu camilerden her yıl 3 – 4 tane yapıyoruz. Yakın zamanda 2 cami daha açacağız. Sadece cami yapmıyoruz. Bu yıl 32 derslikli bir okul açacağız. Yeni yılda aile sağlık merkezleri, parklar, kütüphaneler, kapalı pazar yerleri, spor tesisleri de yine yatırımlarımız arasında yer alacak. Altındağ giderek değişiyor dönüşüyor. Yaklaşık 10 yıl önce buralardan ne bir bakan ne bir devlet adamı ne bir bürokrat geçerdi. Şimdiyse durum çok farklı.”



Altındağ Belediyesi




Geri Dön