24 / 04 / 2024

Altındağ'da okul yapmak için gecekondular yıkılıyor!

Altındağ'da okul yapmak için gecekondular yıkılıyor!

Veysel Tiryaki, " İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyor " dedi.



Altındağ Belediyesi, ilçede yeni okul alanları açmak için 989 gecekondu yıktı. "Bu zamana kadar Güneşevler, Aydınlıkevler, Battal Gazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürcek-1, Karapürçek-2, Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe mahallelerinde hizmete açtığımız 11 anaokulu için 367, Altındağ'ın çeşitli mahallelerindeki 14 okul için ise 612 gecekondu yıktık" diyen Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yeni okul alanları açmak için yıkımların süreceğini belirtti. Altındağlı çocukların eğitimine büyük önem verdiğini her fırsatta dile getiren Başkan Tiryaki, "Altındağ Belediyesi olarak, sadece yasada yazan görevlerimizi yerine getiririz, 'başka da bir işe karışmayız1 demedik. Elimizi taşın altına koyduk. Benim bu ilçeye ve bu ilçenin çocuklarına karşı sorumluluğum var. Onların daha iyi şartlarda okuması benim en büyük temennim" dedi. 

Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün olmadığının altını çizen Tiryaki, "İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyor" diye konuştu.


Ankara Bülteni


Geri Dön