28 / 03 / 2024

Altının onsu 1.815 dolarla yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesini gördü!

Altının onsu 1.815 dolarla yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesini gördü!

Altının ons fiyatı 1.814,87 dolarla yaklaşık olarak bir haftanın en yüksek seviyesini görmesinden sonra 1.812,75 dolardan alıcı buluyor. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase&Co'nun ikinci çeyrek bilançosunun beklentilerden iyi gelmesi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tedavisine yönelik olumlu haber akışı ile altının onsu dün 1.791,42 dolara kadar geriledi.

Buna karşın ABD-Çin geriliminin tırmanması ve koronavirüs salgınında ikinci dalga endişelerinin fiyatlanmasıyla 1.810,94 dolara kadar yükselen altının onsu, günü de önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 1.808,15 dolardan tamamladı.

Altının onsu bugün de 1.814,87 dolarla yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasından sonra saat 12.10 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 1.812,75 dolardan işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 399,4 TL'den tamamladı. Gram altının fiyatı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yurt içi piyasaların kapalı olduğu bugün de uluslararası piyasalarda en düşük 398,3 TL ve en yüksek 400,5 TL seviyelerini gördü.

Analistler, ABD-Çin geriliminin jeopolitik risk algısını artırarak güvenli limanlara yönelimi beraberinde getirdiğini bildirerek, buna karşın koronavirüs tedavisine ilişkin olumlu haber akışı ile pozitif gelen verilerin altının onsunda aşağı yönlü fiyatlamalara neden olduğunu belirtti.

Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yurt içi piyasaların kapalı olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası'nın yayımlayacağı Bej Kitap ve ABD'de sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.780 doların destek, 1.820 doların direnç olarak öne çıktığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön