26 / 04 / 2024

Amazon elektrikli araçlara 1 milyar euro yatırım yapacak

Amazon elektrikli araçlara 1 milyar euro yatırım yapacak

Amazon Avrupa'daki elektrikli araç sayısını ikiye katlayarak, filosuna 10 bin kamyonet ve 1500 elektrikli ağır araç ekleyecek.



AMAZON AVRUPA’DA ELEKTRİKLİ ARAÇ FİLOSU 2040 HEDEFİ

Elektrikli kamyonetleri yada kamyonları piyasaya sürmek için yarışan fazlaca sayıda teşebbüs; General Motors ve Ford gibi eski üreticilerin artan rekabetiyle yüz yüze. Bunlardan biri de Anadolu Isuzu. Anadolu Isuzu eylül ayındaki Hannover Ticari Araç mikro kamyoneti Big e modelini göstermiş ve 2024 yılında satışa çıkacağını açıklamıştı.

Amazon’un en büyük elektrikli kamyonet siparişini gerçekleştiren 100 bin aracı, ABD’li üretici Rivian 2025’e kadar karşılayacak.

Şirket, elektrikli araçların yanı sıra Avrupa’daki depolarında binlerce şarj cihazına yatırım yapacağını da söylemiş oldu.

Şirket, 2040 yılına kadar net sıfır karbon elde etmeyi planlıyor.

Şirketin paylaştığı açıklamada Amazon CEO'su Andy Jassy şu ifadelere yer verdi:

“Ulaşım ağımız, karbondan arındırmak için işimizin en sıkıntılı alanlarından biri ve net sıfır karbon elde etmek için önemli ve sürekli bir yatırım gerekecek.

Binlerce elektrikli kamyonet, uzun yol kamyonu ve bisiklet kullanmak, geleneksel fosil yakıtlardan uzaklaşmamıza destek olacak ve umarız, iklim hedeflerimize ulaşmak için beraber çalışmak Avrupa ve hayattaki ulaşım ve otomotiv endüstrilerini ölçeklendirmeye ve inovasyona devam etmeye teşvik edecektir.”

Açıklama, firmanın hali hazırda binlerce sıfır emisyonlu araç kullandığına dikkat çekiyor. Bu yeni yatırım sayesinde Amazon 2040 yılına kadar net sıfır karbon hedefine ulaşması umut ediliyor.

 


Geri Dön