26 / 04 / 2024

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları



Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları, Mayıs 2022'de bir önceki ayla kıyaslandığında yüzde 0.1 azaldı ve 1,78 trilyon dolar olarak gerçekleşti. 

Amerika Birleşik Devletleri nde inşaat harcamaları Mayıs ta azaldı! İşte o veriler...

Piyasa beklentilerinin tam tersine gerileme kaydeden inşaat harcamalarının bu dönemde yüzde 0,4 oranında yükselmesi öngörülmekteydi. ABD'de inşaat harcamaları Nisan 2022'de yüzde 0,8 oranında artış göstermişti. 

Amerika Birleşik Devletleri nde inşaat harcamaları Mayıs ta azaldı! İşte o veriler... 

Söz konusu dönemde özel sektör inşaat projelerinde değişiklikler yaşanmazken, kamu inşaat harcamalarında yüzde 0,8 oranında gerileme kaydedildi. ABD'de inşaat harcamalarına senelik kapsamda bakıldığında yüzde 9,7 oranında artış gerçekleştiği belirlendi. 

Analistler, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki inşaat harcamalarında yaşanan gerilemenin nedenini açıkladı. Analistler bu gerilemenin, ABD Merkez Bankasının (Fed) agresif para politikası sıkılaşmasının ekonomide yavaşlamaya sebep olduğunun işareti olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri nde inşaat harcamaları Mayıs ta azaldı! İşte o veriler...

ABD'de S-P Case-Shiller merakla beklenen nisan ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksini de geçtiğimiz hafta resmen açıkladı. Buna göre, Ulusal Konut Fiyat Endeksi'nin, nisan 2022'de geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 20,4 oranında arttığı belirlendi.

25 Haziran 2022 tarihinde de ABD Ticaret Bakanlığı tarafından, merakla beklenen Mayıs 2022'ye ait yeni konut satış istatistikleri açıklandı. Açıklanan resmi rakamlarda, Amerika Birleşik Devletleri'nde Mayıs 2022'de yeni konut satışlarının bir önceki ayla kıyaslandığında yüzde 10,7 oranında yükseldiği belirlendi. Bu dönemde 696 bin yeni konut satıldığı açıklanırken, 2. el konut satışlarının Mayıs'ta aylık bazda yüzde 3,4 azaldığı ve 5,41 milyon olduğu belirtildi. ABD'de geçtiğimiz ay satışa çıkarılan konutların medyan satış fiyatı da bir önceki yılla kıyaslandığında yüzde 15 arttı ve 447 bin dolara yükseldi. 

ABD'de hisse senetleri son 52 senenin en kötü düşüşünü gördü

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı


Geri Dön