23 / 04 / 2024

Amir Badur TBB Ulaşım Komisyon Başkanı oldu!

Amir Badur TBB Ulaşım Komisyon Başkanı oldu!

Erzurum Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ulaşım Komisyon Başkanı oldu. Badur, bütün belediyelerin, birliğin doğal üyesi olduğunu ve bu kapsamda faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi...




Erzurum Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ulaşım Komisyon Başkanı oldu. TBB'nin kuruluş amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur bütün belediyelerin, birliğin doğal üyesi olduğunu, kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.


TBB’nin 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulduğunu hatırlatan Başkan Badur, belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak çalıştıklarını ifade etti. Badur, “Türkiye Belediyeler Birliğinin çeşitli komisyonları bulunuyor. Atık, İmar ve Ulaşım mevzuat komisyonu büyükşehirlerde önemli yöneticilerden ve planlamacılardan oluşan çalışma komisyonları bulunuyor. Komisyon başkanları toplantısı Eylül ayında gerçekleştirildi. Türkiye Belediyeler Birliği Ulaşım Komisyon Başkanlığına ben seçildim. Başkan Yardımcılığına ise Edirne Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun seçildi. Ocak ayında yapılan toplantı kararında Türkiye genelindeki ve yeni büyükşehir belediyesi olan 14 ilin mevzuat olarak hazırlanması yapılanması bu çerçevede eğitimler verilecek.” şeklinde konuştu.



Erzurum Gazetesi


Geri Dön