28 / 03 / 2024

AMPD İstişare Kurulu Sapphire'de toplandı!

AMPD İstişare Kurulu Sapphire'de toplandı!

AMPD, sektörün 2010 politikalarını belirlemek ve stratejik planlama yapmak için geçtiğimiz cumartesi günü Sapphire'de toplandı



AMPD İstişare Kurulu cumartesi günü Sapphire'de toplandı. 2010 stratejisini belirleyen yönetim kurulu üyeleri, gündem maddeleri arasına büyük mağazalar ve indirim yasa tasarılarını koydu; "Hassas konuda bilgimiz yoksa konuşmayalım" kararı aldı

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) sektörün 2010 politikalarını belirlemek ve stratejik planlama yapmak için geçtiğimiz cumartesi günü toplandı. Türkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Levent'teki Sapphire'in 54'üncü katında, 226 metre yüksekte yapılan İstişare Kurulu toplantısına 35'i aşkın dernek üyesi katıldı.

'GDO'DA BİLGİMİZ YOK KONUŞMAYALIM'

Toplantının ana konusunun organize perakendenin sektördeki payını ve verimliliğini artırmak için yapılacak planlamalar olduğu belirtilirken, bazı  konularda basın ve hükümetle olan iletişimin de yol haritası çizildi. Edinilen bilgilere göre, aralarında gıda sektörünün temsilcileri de olan AMPD üyeleri, GDO konusunu, bu çerçevede masaya yatırdı. Değerlendirmelerde, GDO kullanımının spekülasyona açık bir konu olduğu ve bilimsel olarak eksileri ile artıları net olarak ortaya konmadığı ifade edilerek, bu konuda açıklama yapılmaması için görüş birliğine varıldı. Üyeler, "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayalım" anlayışını benimsedi.

Toplantının katılımcıları  arasında AMPD İstişare Konseyi Başkanı Nuşin Oral, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Danışma Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, AVM Grubu Başkanı Aziz Torun, Büyük Mağazalar Grubu Başkanı Servet Sunay, Gıda Grubu Başkanı Nihat Özdemir, Etik ve Tahkim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı da yer aldı.

İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olacağı 2010'da, çeşitli çalışmalar yapmak için bir grup daha kuran AMPD, gelecek yıl kenti dünyaca ünlü  bir alışveriş merkezi yapmak için daha fazla mesai harcama kararı aldı.

 2010 STRATEJİSİNDE HANGİ PLANLAR VAR?

Yüzde 40'a kadar çıkan, organize perakendenin sektördeki payını daha yüksek seviyelere çıkarmak için yeni düzenlemeler yapılacak; verimlilik artırılacak.

Hükümet ve basınla iletişime geçilirken, önce bilgi sahibi olunmasına dikkat edilecek. Örneğin, GDO gibi hassas konularla ilgili görüş bildirilmeyecek.

Ticaret okullarında gıda bölümü kurulması için ilgili bakanlıklarla görüşülüp çalışmalar başlatılacak.

İstanbul'un dünyanın önde gelen alışveriş kentlerinden olması için AMPD çatısı altında özel çalışmalar yapılacak. Yurtdışından daha çok müşteri çekilmesi üzerinde durulacak.

2010 Kültür Başkenti için perakende sektörü adına çalışmalar yapılabilmesi için dernekte özel bir kurul oluşturulacak.

Büyük mağazalar ve indirim yasa tasarıları ile ilgili çalışmalar da program içine alındı. Bu yönde hazırlıklar yapılması kararlaştırıldı.

2010'da AMPD, AYD, BMD, TMD'nin de aralarında bulunduğu sektörel derneklerin tek çatı altında toplanabileceği bir federasyon kurulması için adım atılması kararlaştırıldı.
HaberTürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön