23 / 04 / 2024

Anadolu Yakası’na yeni yol geliyor!

Anadolu Yakası’na yeni yol geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası’nda, sahil yolunu E-5 ve TEM Otoyoluna entegre edecek. Yeni yol nereden geçecek?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası’nda, sahil yolunu E-5 ve TEM Otoyoluna entegre edecek bir ulaşım projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında; Bostancı Kayışdağı arasında yeni bir yol inşa edilecek, D-100 (E-5) Karayolu Kuzey Güney yan yolları yapılacak, D-100 Karayolu altına yapılacak alt geçitle yan yollar birbirine bağlanacak.


 Anadolu Yakası’na yeni yol geliyor!


İstanbul Anadolu Yakasında ulaşımı rahatlatacak önemli bir ulaşım projesi hayata geçiyor. Sahil yolu, E-5 ve TEM Otoyolu’nu birbirine entegre edecek proje sayesinde E-5 Karayolu Kozyatağı – Küçükyalı trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.


 Anadolu Yakası’na yeni yol geliyor!


Çalışmalar kapsamında öncelikle Bostancı Kayışdağı arasında hızlı ve doğrudan ulaşım sağlayacak yeni bir güzergahta yol yapılacak. Maltepe Çamaşırcı Deresi boyunca yapılacak yeni yol 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olmak üzere 2 bin 800 metre uzunluğunda olacak. Yol çalışmalarına ek olarak Çamaşırcı Deresi’nin de ıslahı yapılıyor.


 Anadolu Yakası’na yeni yol geliyor!


Proje kapsamında Bostancı ve Küçükyalı arasında E-5’e paralel yan yollar da yapılacak. Kuzey yan yolu 3 bin 950 metre güney yan yolu 2 bin metre uzunluğunda olacak. Yan yollar E-5 altına yapılacak yeni alt geçit sayesinde birbirlerine bağlanabilecekler. Bu sayede E-5 Karayolu’ndaki trafik önemli ölçüde rahatlamış olacak.



Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sahil yolu, E-5 ve TEM otoyolunun entegresi sağlanarak, Kozyatağı Küçükyalı E-5 trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyor.



Sözcü


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Bostancı Kayışdağı arasında inşa edilmesi beklenen yeni yolla trafik sorununun önemli ölçüde çözülmesi bekleniyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakasının sahil yolu ile E-5 (D100) karayolu ve TEM otoyolunu entegre edecek ulaşım projesini hayata geçirecek.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sahil yolunu, E-5 karayolu ve TEM otoyolunu birbirine entegre edecek proje sayesinde, E-5 Karayolu Kozyatağı-Küçükyalı trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.


Çalışmalar kapsamında öncelikle Bostancı-Kayışdağı arasında hızlı ve doğrudan ulaşım sağlayacak yeni bir güzergahta yol yapılacak.


Maltepe Çamaşırcı Deresi boyunca yapılacak yeni yol, 2 gidiş-2 geliş toplam 4 şerit olmak üzere 2 bin 800 metre uzunluğunda olacak. Yol çalışmalarına ek Çamaşırcı Deresi'nin ıslahı da gerçekleştirilecek.


Proje kapsamında, Bostancı ve Küçükyalı arasında E-5 karayoluna paralel yan yollar da inşa edilecek. Bu kapsamda, kuzey yan yolu 3 bin 950, güney yan yolu 2 bin metre uzunluğunda olacak. Yan yollar, E-5 karayolu altına yapılacak yeni alt geçit sayesinde birbirlerine bağlanabilecek. Bu sayede E-5 karayolundaki trafik önemli ölçüde rahatlayacak.


Dünya



Geri Dön