29 / 03 / 2024

Anadolu yakasında emlak fiyatları ciddi yükselişe geçti!

Anadolu yakasında emlak fiyatları ciddi yükselişe geçti!

Göçler ve ulaşım sıkıntısıyla boğulan Avrupa yakası, Anadolu yakasını cazip hale getirdi. Mevcut altyapı ve kentsel dönüşüm projeleri bittiğinde gayrimenkul fiyatlarında ikincil bir yükseliş dalgası bekleniyor



Gayrimenkul piyasasında İstanbul'un kabına sığmadığını ifade eden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Anadolu yakasının ciddi bir yükselişe geçtiğini, altyapı projeleri ve kentsel dönüşüm projelerinin emlak fiyatlarını yükselttiğini söyledi. Altyapı projelerinin tamamlanmasına doğru ikinci bir yükseliş dalgası beklediğini, kentsel yenilemede öne çıkan Bağdat Caddesinde ise metrekare birim satış fiyatlarının 10 bin dolara dayandığını vurgulayar Yazıcı, İstanbul'un gerek aldığı göçler gerekse Avrupa yakasındaki ulaşım imkanlarının gün geçtikçe çözümsüz hale gelmesiyle Anadolu yakasının yükselişe geçtiğini kaydediyor. 


EN ÇOK PENDİK PARLADI 

Yazıcı, mevcut projelerin tamamlanmasına doğru gayrimenkul fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgasının muhtemel olduğunun altını çizdi. Yazıcı şöyle devam etti: "Üsküdar-Sancaktepe metro hattının devreye girmesi ve arsa stoku bulunması sebebiyle Sancaktepe'de konut fiyatlarında yüzde 100'e yakın artış oldu. Marmaray'a entegre edilecek Kartal-Gebze raylı sistem hattı da bu artışı tetikleyecek. 2015 yılının ilk 9 ayında Anadolu yakasında en çok konut satılan ilçeler Pendik, Sancaktepe, Ümraniye, Kartal ve Kadıköy. Pendik İstanbul'da en çok konut satılan 3'üncü ilçe." 


BURSA'DAN İŞE GELİŞ

İzmit Körfez geçişi projesiyle insanların İzmit'ten, hatta Bursa'dan Anadolu Yakası'na çalışmak için geleceğini belirten Yazıcı, "2016'da Pendik ve Tuzla bölgesindeki konut fiyatlarında ve el değiştirmelerde ciddi hareketlilik olması bekleniyor. Tuzla'daki marina projesi konut fiyatlarında yüzde 35-40 fiyatları artıracak. 


ALTYAPI PROJELERİ DEĞERİ KATLADI

Anadolu yakasında yeni metro ağlarının açılacak olmasının, bu hatlarda ve mevcut hatlardaki ofis ve konut piyasasının da hareketlenmesine yol açtığını dile getiren Yazıcı,  Marmaray  hattı sayesinde bir yakadan diğerine geçmekte yaşanan engellerin büyük ölçüde aşılmış olduğunu, bunun da Anadolu yakasını cazip hale getirdiğini kaydetti. Mega projeye ek olarak yapılması planlanan Avrasya Karayolu Tüp Geçidi, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Köprü projelerinin geçtiği güzergahlar ve çevresindeki emlak değerlerinde de ciddi derecede artışlar gözlemlendiğini vurgulayan Yazıcı, "Bu bölgelerdeki semtler en fazla konut satılan alanlar haline geldi" diye konuştu. 


Sabah 


Geri Dön