26 / 04 / 2024

Anadolu'da ulaşım atağı!

Anadolu'da ulaşım atağı!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hayata geçirilen ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleriyle, konut fiyatları Avrupa Yakası'yla yarışır hale geldi...



İstanbul'un hem Avrupa Yakası'nda hem de Anadolu Yakası'nda mega projeler hayata geçiriliyor. Hayata geçirilen her proje, inşa edildiği bölgedeki gayrimenkul fiyatlarına doping etkisi yaratıyor. Özellikle ulaşım projelerinin revaçta olduğu bu dönemde Anadolu Yakası'nda ulaşım atağı başladı. Anadolu Yakası'nda ulaşım ağının gelişmesiyle birlikte fiyatlar, Avrupa Yakası'yla yarışır duruma geldi..


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kadıköy, hem Avrupa Yakası'na yakınlığı ile, hem de gayrimenkul yatırımı açısından Acıbadem, Bağdat Caddesi gibi bölgerele yakın olması nedeniyle Anadolu Yakası'nın gözde bölgelerinden biri haline geldi. 


Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle son zamnlarda markalı konut projeleri öne çıkmaya başladı.. Konutların ortalam metrekare birim fiyatı 7 bin 500 liradan başlıyor. Kadıköy, Beşiktaş-Sarıyer-Bakırköy'den sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe. 


Çekmeköy'e otoyol dopingi

Çekmeköy'de konut metrekare satış fiyatının 2 bin 825 TL ile 4 bin 150 TL arasında farklılık gösterdiğin ifade eden Endeksa'nın CEO'su Gökhan Öğüt, "Metrekare ortalama satış fiyatının 3 bin lira olduğu ilçede konutların ortalama geri dönüş süreleri 24 yıl. Çekmeköy Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları, Üsküdar- Çekmeköy Metro Hattı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi ulaşım projeleriyle gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu Yakası'nın en gözde bölgelerinden biri konumuna yükseldi" açıklamasında bulundu. 


Ataşehir finansın kalbi

Metrekare birim fiyatının ortalama 4 bin 725 TL olduğunu söyleyen gökhan Öğüt, Ataşehir'de ortalam kiranın 1.919 TL olduğunu belirtti. Konut yatırımının geri dönüş süresinin 24 yıl olduğunu söyleyen Öğüt, "Ataşehir'in gelişimi konut projeleriyle başladı. Özellikle Batı Ataşehir'deki konut projeleri sebebiyle bölgede yüksek değer artışları görüldü. Son dönemde Finans Merkezi inşası ile hem ticari hem konut projelerinde artış oldu" dedi. Öğüt, şöyle devam etti: "İnşası devam eden İstanbul Finans Merkezi ve Üsküdar- Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı sebebiyle Ümraniye'de gayrimenkul fiyatları son 3 yıldır düzenli olarak artıyor." ifadelerini kullandı. 


Ulaşım hatları değer kattı

Kartal, son 3 yılda en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri. Bölgede metrekare satış fiyatı 3 bin 575 TL, ortalama kira 1.572 TL. Kartal'da konut geri dönüş süresinin 23 yıl. Pendik Kurtköy'de de konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 23 yıl. Bölgede ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 900 TL, ortalama konut fiyatı 325 bin TL.


Sultanbeyli'nin yıldızı parladı

Sancaktepe'nin öenmini artıran unsurların başında ulaşım geliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan bağlantısı, TEM otoyolu, TEM-Kartal bağlantı yolu ile değerlenen Sancaktepe, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu Yakası'nda iki çıkış noktası arasında yer alıyor. Öğüt, "Sancaktepe'de metrekare ortalama konut fiyatı 2 bin 600 lira, ortalama kira 1.393 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl." dedi. Sultanbeyli'de ise metrekare satış fiyatı 2 bin 600 TL, ortalama konut fiyatı ise 295 bin TL. İlçede, konut fiyatları 230 bin ila 380 bin lira arasında değişiyor..


Geri Dön